2017 – 2019: 160 bilbranner i Oslo, men ingen gjerningsmenn er pågrepet

159

Bilbranner har etterhvert blitt et hyppig forekommende fenomen i hovedstaden. Siden 2017 har det vært 160 bilbranner i Oslo, og Jan Bøhler er en av få politikere som våger å stille spørsmål om den ubehagelige utviklingen i byen. På sin egen Facebook-side skriver han at det finnes både vitner og video av brannstifterne. 14. november i fjor spurte han justisministeren om hvor mange av disse ildspåsetterne som hadde blitt tatt. Han fikk ikke noe svar. 25. august spurte han igjen:
– Kan justisministeren gi en oversikt over hvor mange bil- og garasje-branner som politiet har etterforsket i Oslo og i landet i 2017, 2018 og 2019, hvor mange saker som er oppklart, og hvor mange, om noen, gjerningspersoner som er tiltalt og eventuelt dømt? Kan statsråden også oppgi oppklaringsprosenten på bilbranner og si noe om hvorfor den i tilfelle er lav?

Ingen svar. Det er med et hjertesukk at Bøhler har måttet konstatere at denne alvorlige samfunnsproblematikken ikke blir tatt på alvor:
– Det som også gjentar seg er dessverre at det etter de første meldingene blir stille om saken i media og fra politiet, og at vi ikke får høre om at noen blir tatt. Påtente bilbranner er liksom ikke alvorlig nok til å få oppmerksomhet. Det er jeg helt uenig i.

Onsdag 9. oktober tok Bøhler saken opp på nytt med justisministeren på Stortinget, og denne gangen fikk han svar. Bøhler refererer:
-Han [justisministeren] kunne ikke vise til at noen er tatt for de ca 160 påsatte bilbrannene siden 2017. Dette er urovekkende fordi det gjør at kriminelle oppfatter at det å true noen, hevne seg, eller markere seg med bilbranner, er risikofritt. Justisministeren lovte på onsdag at dette skal prioriteres høyere. La oss følge grundig med framover på om noen tas.

Det betyr at vi har følgende fakta å forholde oss til:
1) Ingen er tatt for 160 påsatte bilbranner i Oslo siden 2017.
2) Verken myndigheter, media eller politiet virker interessert i å ta tak i problemet.

Min kommentar til dette:
Man må jo spørre om årsakene til myndighetenes unnfallenhet og stillhet rundt et såpass alvorlig samfunnsproblem. Når man på samme tid vet at disse bilbrannene hovedsaklig finner sted i områder med høy konsentrasjon av innvandrere, er det kanskje en rimelig antakelse at myndighetene ikke ønsker ubehagelige spørsmål vedrørende den høye innvandringen til landet. Det er hevet over tvil at nasjoner med en liberal innvandrings- og asylpolitikk har opplevd en enorm økning i kriminalitet.

Dette kan jeg vanskelig oppfatte som noe annet enn at norske myndigheter fører sitt eget folk bak lyset, og man må jo spørre hvem politikerne på Stortinget egentlig jobber for? Det norske folk burde kreve makten over fedrelandet tilbake fra overnasjonale krefter og deres fotsoldater blant såkalt ledende politikere.

Historisk sett har vi drøssvis av eksempler på bevæpnet folkelig revolusjon ovenfor myndigheter som tok seg til rette ovenfor eget folk. Vi skriver 2019, og vil denne historien nå gjenta seg?

Kilde: Spunnet over en artikkel hos Document.no

Hjelp oss å lage EKTE nyheter til folket! Ethvert beløp – stort eller lite – hjelper oss å holde driften i gang:

Hjelp oss nå ut til flere lesere med våre innlegg

kr.
Velg betalingsmåte
Kontakt opplysninger

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.
Faktura opplysninger

Donasjons beløp: kr. 100 Månedlig

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her