Lovbrudd: Vy-busser nekter å ta imot kontanter

Oppdatert 26.10.19 klokka 16:25.

Are Hegrand

Det Vy-eide busselskapet Nettbuss bebuder at det tenker å sette ned foten for kontanter på sine bussavganger i november. Selskapet skriver følgende på sine nettsider:
«Vi forbereder oss på en kontantfri fremtid og starter med november som en prøvemåned der vi ikke tar imot kontanter på alle våre linjer på Vy express og Vy flybussen.»

Selskapet skriver videre at «alle busser har kontaktløs kortbetaling, slik at du kan betale opp til 399 kr uten å bruke PIN-kode. Kjøper du billetten på forhånd er du garantert plass på bussen.» Vy begrunner dette ytterligere med at det vil øke sikkerheten for både kunder og sjåfører, samt sørge for raskere billettering og mindre forsinkelser.

Tilsynelatende gode grunner, ikke sant, men obs, obs – ptrooooo! Stopp en halv! Hvis man leser litt til, vil man også kunne lese at «reisende uten forhåndskjøpt billett kan komme til å bli avvist dersom de ikke kan betale med kort om bord i bussen.»

Dette kan selvfølgelig medføre ubehageligheter for reisende som ikke har fått med seg kontant-nekten.

Det er skrikende nødvendig at nordmenn kjemper for retten til å kunne bruke kontanter

Å beholde kontantene er like viktig og selvfølgelig som å beholde retten til å uttrykke oss fritt. Avviklingen av kontanter vil binde oss 100% til bruk av elektroniske kort. Og slik kan vår pengebruk og lokasjon til en hver tid lett spores og loggføres. Vi snakker altså om overtramp i form av overvåkning her, og man skal være temmelig naiv om man tror annet enn at fjerning av kontantene vil føre til øket overvåkning og kontroll over befolkningen. Fjerningen av kontanter er derfor bare én av flere puslebrikker i utrullingen av overvåkningssamfunnet og politistaten. Det er vel bare idioter som fortsatt greier nekte for det gradvis tiltagende tyranniet – selv her i «mønsterdemokratiet Norge».

Pressesjef Åge-Christoffer Lundeby i Vy sier at selskapets kontant-nekt springer ut fra en tidligere streik blant selskapets bussjåfører. De følte seg mer sårbare med hensyn til muligheten for ran, siden de var tvunget til å oppbevare kontanter i bussveska. Men her kunne andre løsninger vært tatt i bruk – det er nok snarere en mangel vilje til å finne disse løsningene.

Finansavtaleloven sier at alle som yter tjenester eller selger varer i Norge er har plikt til å akseptere kontant betaling. Slik sett er denne kontant-nekten fra Vy bare nok et eksempel på lovbrudd som får skje i fullt dagslys – uten at myndighetene griper inn. Det forteller en egen historie om korrupsjonen i den norske samfunnsforvaltningen. Våre myndigheter handler i tråd med det FN-styrte Agenda 21/2030, som tar sikte på å rulle ut den tyranniske nye verdensordenen.

Fjerningen av kontanter er del av en dypere agenda

Tilllat meg å reflektere litt: Er det noen som husker det som skjedde da Norge skulle tilslutte seg FNs migrasjonspakt, denne pakten som skulle åpne portene ytterligere for masseinnvandring? Vi ble gjort oppmerksom på at pakten ikke var juridisk bindende, men – surprise, surprise? – i ettertid har det framkommet at avtalen muligens allikevel må anses for å være juridisk bindende. En hån ovenfor den norske befolkningen selvfølgelig, men det får jo ingen kosekvenser uansett. Vi er altfor servile til å greie reagere på overtramp som dette.

Det som kanskje gikk mange hus forbi i forbindelse med undertegningen av denne pakten, var at regjeringen bebudet at den ville komme med retningslinjer for journalister angående akseptabel omtale av innvandring. Les: regjeringen ville begrense en fullt berettiget kritikk fra journalisters penn når det gjaldt denne pakten og den ødeleggende innvandringen generelt. Vi snakker her om et dårlig kamuflert angrep fra regjeringen på selve ytringsfriheten – demokratiets siste skanse!

Tyranniet rulles ut, bit for bit. Fjerning av kontantene er del av plottet, sist sett ved kontant-nekten hos Vy / Nettbuss. Sett ned foten for dette ved å la alle avgangene til Vy express og Vy flybussen kjøre tomme i hele november! OG: Bruk kontanter i hverdagen – overalt!

Kilde: Spunnet over en artikkel i ABC Nyheter
Foto: Øyvind Berg | (CC BY-SA 4.0)

Hjelp oss å lage EKTE nyheter til folket! Ethvert beløp – stort eller lite – hjelper oss å holde driften i gang:

Hjelp oss nå ut til flere lesere med våre innlegg

Hjelp oss å lage EKTE nyheter til folket! Ethvert beløp – stort eller lite – hjelper oss å holde driften i gang:

kr.
Velg betalingsmåte
Kontakt opplysninger

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.
Faktura opplysninger

Donasjons beløp: kr. 100 Månedlig

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her