7000 nye sentrifuger på iranske atomanlegg

Det er knappe to måneder siden den nye iranske presidenten, Hassan Rouhani ble valgt inn som ny leder i Iran. Bare i løpet av denne tiden er ytterligere 7000 sentrifuger for å produsere høyanriket uran installert. Dette hevder den israelske statsministeren Benjamin Netanyahu, i følge avisen Jerusalem Post.

Dette var fjerde gang bare siden fredag at den israelske statsministeren fokuserte utviklingen i Iran, nå med Hassan Rouhani som ny president. Nye forhandlinger med palestinerne skal etter planen ta til i Jerusalem onsdag i neste uke, men så langt er statsminister Netnyahu mer opptatt av utviklingen i iranske atomanlegg. Denne utviklingen er nå på toppen av agendaen til den Israels statsministeren, og kaster skygger over en ny runde med forhandlinger med palestinere som nå er så splittet i ulike fraksjoner og klaner at optimismen i forhold til konkrete forhandlingsresultater lar vente på seg. Israelerne har på sin side vanskelig for å se varigheten av en mulig avtale som forplikter en palestinsk side som er såvidt splittet som i dag. Det er med andre ord ikke store forventninger i luften foran en ny runde med forhandlinger.

Israel etterlyser nå internasjonale reaksjoner mot Iran, etter at tusen nye enheter for høyanriket uran nå er på plass, sammen med de 7000 nye sentrifugene som har blitt kjedet opp i iranske atomanlegg bare de to siste månedene.

– Irans nye president forsøker å vise et nytt ansikt i møte med Vesten, mens utviklingen av atomprogrammer bare fortsetter, sier Israels president. Selvsagt ønsker han flere samtaler. Han ønsker å snakke og snakke. Og mens alle er opptatte av å snakke med ham, er han opptatt med å høyanrike uran, og sentrifugene vil bare fortsette å spinne. Det er ingen hemmelighet. Den nye iranske presidenten viser at dette er hans strategi. Egentlig sier han, “Jeg snakker og smiler og høyanriker uran”, hevder den israelske statsministeren, Netanyahu, i følge Jerusalem Post.

Det finnes nok av filmer også på YouTube som sår tvil om det som sies offisielt og det som praktiseres under overflaten i dagens Iran. En av dem, som er knyttet til den nye presidenten i Iran, kan du se her.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her