Kanadiske kristne rammes av vold og forfølgelser

Omtrent samtidig med masseskytingen i New-Zealand, skjedde en rekke angrep på kirker og prester i Kanada. Et mulig resultat av en lengre demoniseringprosess, mener flere kristne organisasjoner.

Den polske presten Marcin Mironiuk er en av flere prester utsatt for vold den siste tiden i Kanada. Den 13. Mars skal en ukjent mann ha gått bort til Mironiuk, som spurte om  mannen snakket polsk. Da kastet mannen Mironiuk i bakken og forsøkte kvele ham. To eldre damer kom til unnsetning og forsøkte å rive vekk mannen. Da det ikke gikk, hentet den ene kvinnen to staver som de begynte å slå mannen med. Dette førte til at mannen slapp taket.

Ifølge kirkens ledelse var presten i sjokk etter hendelsen, men skadene var ikke livstruende. Det lokale politiet hevder de etterforsøker sakene, men sålangt er ingen pågrepet. Gjerningsmannen skal ha vært rundt 25 år, 175 høy og mørkhåret, skriver Radio Zet.

Angrepet skjedde bare dager etter at en annen kanadisk prest, denne gangen i Montreal, ble overfalt og knivstukket under en messe. Her ble gjerningsmannen arrestert kort tid etter.

Motivene bak angrepene er hittil ukjente, og det er heller ikke klart hvorvidt de var i sammenheng.

Demonisering og dobbelstandarder
Leder i den kristne organisasjonen “Institue for Canadian Values”, har tidligere advart mot angrepet på kristendommen i Kanada.  Han mener blant annet at kristnes rettigheter stadig innskrenkes og utsettes for systematisk demonisering i offentligheten, samtidig som andre minoriteter får stadig mer utvidede rettigheter og nærmest promoteres.

Kanadas statsminister Justin Trudeau er kjent for sine liberale holdninger og tilsvarende kritikk av kristne verdier. Han vil blant annet ikke gi økonomisk støtte til kristne organisasjoner som er abort-motstandere. Men Trudeau går lengre enn som så. Ifølge Baptist-pastoren Steve Long, fortalte Justin Trudeau at kristendommen er det verste ved det kanadiske samfunnet. Dette mener Long er i strid med åpenheten, likestillingen og toleransen Trudeau stadig sier han er opptatt av. Også advokat Andre Schutten, kjent fra en rekke religionsrelaterte saker i Kanada, peker på at stadig nye lover og regler kommer som innskrenker religionsfriheten for kanadierne, og peker blant annet på at kristne har blitt bøtelagt for å holde seremonier i offentlige lokaler de har leid.

Under Trudeau kom 30.000 syriske flyktninger til Kanada, mens ingen hjelp ble gitt til forfulgte kristne. Selv tidligere IS-terrorister fikk hjelp, skriver Bradley Martin i Christian Post.

Offentlige tall viser at rundt 67 prosent av kanadierne anser seg selv som kristne.

Hjelp oss nå ut til flere lesere med våre innlegg

Hjelp oss å lage EKTE nyheter til folket! Ethvert beløp – stort eller lite – hjelper oss å holde driften i gang:

kr.
Velg betalingsmåte
Kontakt opplysninger

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.
Faktura opplysninger

Donasjons beløp: kr. 100 Månedlig

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her