Arbeiderpartiet etter Giske

0
1

Nok en gang ser vi en maktkamp i Arbeiderpartiet utspille seg på åpen scene.

Nå er ikke maktkamp noe nytt i det partiet, hele etterkrigstiden har vært preget av indre stridigheter og ledende personers spill for å oppnå egen makt. Det har vært personlig makt og ikke nødvendigvis partiets, eller folkets beste som har stått i fokus.

Einar Gerhardsens kamper, først mot Johan Nygaardsvold under krigen og senere med Haakon Lie etter krigen, og Gro Harlem Brundtlands kamp mot Reiulf Steen samt kampen mellom Jens Stoltenberg og Thorbjørn Jagland er vel eksempler nok på at ønsket om personlig makt har vært en av de største karaktertrekkene ved de fleste partilederne og statsministrene fra Arbeiderpartiet.

Denne gangen gjelder det Jonas Gahr Støre. Han hadde 2 nestledere som begge ønsker mer makt, men som ikke kunne enes om en strategi for å vippe Støre av tronen. Hadia Tajik og Trond Giske beskrives jo nærmest som hund og katt. De kunne ikke fordra hverandre. Om det var personlige eller politiske grunner er litt usikkert. Sannsynligvis en blanding av disse i tillegg til en god porsjon frykt for at motstanderen skulle klare å manøvrere seg inn i en fordelaktig posisjon.

Trond Giske fikk nok et forsprang på Hadia Tajik da han klarte å bli finanspolitisk talsmann, så da måtte et motangrep nærmest komme. Hvis det som er fremkommet om varslene er sannheten, må dette ha kommet som en gavepakke Hadia Tajik grep tak i med begge hender. Trond Giske er ute av spillet og vegen er staket ut for Hadia Tajik. Det kommer nok snart mer direkte angrep på Støre også, damen har nok lagt sine planer for å nå sitt mål om å overta som leder i Arbeiderpartiet.

Det store spørsmålet som hittil ikke er kommet på bordet er: hvilken politisk kurs vil evt Hadia Tajik føre Arbeiderpartiet.

Det er ikke en dame med veldig lang fartstid i politikken, så det er vanskelig å ha helt bastante meninger om hva hun står for, men noe vet vi da. Hun satt sammen med Jonas Gahr Støre i Arbeiderpartiets integreringsutvalg og talte der klart i mot et forbud mot niqab og burka. Selvfølgelig gjorde hun det. En muslim vil vel aldri forby et muslimsk plagg.  Men derimot så vil hun gjerne fjerne kongehuset vårt. HadiaTajik er republikaner og vil avskaffe kongedømmet. Kongedømmet er vår styreform som er fastlagt i vår grunnlov. Å bryte med vår innarbeidede styreform og kultur er en underlig holdning for en som har vært med på å utforme Arbeiderpartiets integreringspolitikk. Eller mener hun kanskje at integreringen går lettere hvis vi fortsetter den tilpasningspolitikk som allerede er ført over for muslimene?

Det som gjenstår å se er hvordan velgerne vil reagere på denne damen som jeg frykter seiler under falsk flagg for å sikre seg selv og sine trosfeller makt i det norske samfunnet.

Skribent: Jan Høiback | Foto: Arbeiderpartiet

Hjelp oss nå ut til flere lesere med våre innlegg

kr.
Kontakt opplysninger

Kredittkort opplysninger
Denne betalingen er sikret og kryptert via SSL

Faktura opplysninger

Donasjons beløp: kr. 100 Månedlig Donations

INGEN KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR