Barn mishandlet til blods på svensk koranskole – politiet etterforsker IKKE

En grunnskole i Göteborg ble i våres gjort oppmerksom på at noen elever ved skolen skal ha blitt mishandlet til blods på sin koranskole. Göteborgs-Posten rapporterer at koranskole-barna har blitt utsatt for vold, trusler og ukvemsord. Ved minst ett tilfelle forteller en elev å ha sett et annet barn som ble slått til blods. Det er læreren ved koranskolen som skal ha stått bak all trakasseringen og mishandlingen, og grunnen var at elevene ikke svarte rett på spørsmål de ble stilt, eller at de hadde gjort noe som ifølge læreren ikke var akseptabelt.

Læreren skal ha truet barna med mer straff dersom de fortalte om mishandlingen hjemme. Det kommunale politiet har uttalt at de ser alvorlig på disse opplysningene, men at etterforskningen er avviklet siden det ikke finnes bevis nok til å gå videre med saken.
– Vi har ingen flere opplysninger å gå på helt enkelt. Det handler om små barn, i småskolealder, som har oppgitt saker. Både vi og myndighetene opplever at så fort vi drar litt i det, så legger de foresatte lokket på, sier talsmann for politiet, Daniel Johnson.

Politiet har også fått lite gehør hos foreldrene til barna ved koranskolen. Foreldrene demonstrerer tvert imot å ville beskytte koranskolen og legge lokk på det som har hendt.

Selv om det finnes ting i denne saken hvor det butter for det svenske politiet, er det allikevel gode grunner til å stille spørsmålstegn ved måten politiet tar i denne saken på. Det virker veldig lettvint å bare avslutte saken på denne måten, uten å ta naturlige steg for å finne ut mer. Vi snakker tross alt om fysisk vold ovenfor samfunnets aller svakeste her, nemlig barn. Kanskje har dette noe å gjøre med at en viss religion er inne i bildet, og at det eksisterer ikke-skrevne forbud mot å sette denne religionen i et negativt lys?

Her til lands har FrP-politikerne Sylvi Listhaug og John Helgheim foreslått at koranskolene kartlegges og føres tilsyn med. Dette skjedde i forkant av FrP sitt landsmøte tidlig i mai. Stortinget fattet et vedtak hvor det ba regjeringen iverksette det samme for rundt ett år siden. Barne- og familiedepartementet virker imidlertid ikke å ha det for travelt med saken, og uttaler at selv om saken vil bli fulgt opp, så er det fortsatt for tidlig å fremme konkrete forslag. Jon Helgheim reagerer på dette, og synes holdningen er for slapp.
– Det er ikke valgfritt for en regjering å gjennomføre Stortingets vedtak. Det skal gjennomføres, og da blir det tilsyn, sier han til Dagsavisen.

Det kan virke som om Helgheim har et poeng i sin kritikk, for jfr. en tidligere kartlegging av moskeer i Oslo gjort for nettavisen Utrop, tyder det på at opplæringen for barn og unge i norske koranskoler foregår bak lukkede dører.

Shurika Hansen (35), som selv er norsk-somalier, ble sendt på koranskole i sin ungdom. På spørsmål om hvor vanlig det er for muslimske foreldre i Norge å sende barna sine på koranskole, svarer hun:
– Jeg kjenner kun til det norsk-somaliske muslimske miljøet og der er det nesten uvanlig at barna ikke går på koranskole. Selv om mange foreldre ikke ønsker det, så er den sosiale utstøtelse de opplever avgjørende for valget om å sende sine barn til koranskole.

Hun forteller videre at hun opplevde mye som var i strid med god, pedagogisk barneoppdragelse.
– Indoktrinering som går mest på at helvete bryter løs dersom du ikke er en god muslim for eksempel. Frykten for å brenne i helvete motiverer barn og ungdom til å være lojale mot islam, sier hun.

Hun legger til at hun tror det er en god idé at det offentlige holder øye med hva som skjer på koranskolene, men at et slikt oppsyn har små sjanser for å lykkes.Staten og storsamfunnet generelt er en fiende, og de vil derfor bare finne på nye triks for å holde på med sine ting uten statlig innblanding.

Basert på to artikler hos Resett (1 og 2).

Hjelp oss å lage EKTE nyheter til folket! Ethvert beløp – stort eller lite – hjelper oss å holde driften i gang:

Hjelp oss nå ut til flere lesere med våre innlegg

kr.
Velg betalingsmåte
Kontakt opplysninger

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.
Faktura opplysninger

Donasjons beløp: kr. 100 Månedlig

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her