Bilbombe foran Hezbollah-hovedkvarter i Beirut

En av de største basene for Hezbollah-militsen i Beirut ble torsdag ettermiddag rammet av en kraftig bilbombe. Offisielt heter det at fire skal være drept og  66 sårede, men disse tallene er ventet å stige. Bilbomben, som var svært kraftig og umiddelbart sendte svart røyk rett opp fra gaten og i hundre meters høyde – gikk av utenfor inngangen til Hezbollah-islamistenes hovedsenter i det sørlige Beirut, og kan trolig knyttes til konflikten i Syria. Eksplosjonen rev også ned deler av fasadene på tilstøtende bygninger.

I Syria har den shiamuslimske Hezbollah-militsen støttet president Bashar Assads regime. Siden islamister kjemper på begge sider i nabolandet Syria, og mange fraksjoner har noe å hevne, forplanter det hele seg over på libanesisk side, der den muslimske befolkningen nå blir polarisert mellom ulike fraksjoner og også mellom shia- og sunnimulsimer.

Det er foreløpig ikke kjent om bilbomben var rettet mot enkeltpersoner i islamist-organisasjonen, eller om det var Hezbollahs base midt inne i en tett befolket sørlig bydel av Beirut som var målet. De siste månedene har det vært en hel rekke bilbomber i Beirut, som nokså klart indikerer smitte-effekt fra Syria.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her