Blir det forberedt en ny provokasjon med «kjemiske våpen» i Syria?

Det russiske senteret for gjenforening i Syria rapporterte i sommer at de hadde fått informasjoner om at White Helmets forberedte en ny provokasjon med «kjemiske våpen» i Syria, denne gangen i Idlib-provinsen. Generalmajor Alexeij Tsygankov sa at senteret hadde fått melding om at White Helmets var ankommet Idlib med videoutstyr, beskyttelsesklær og tønner med uidentifisert væske, samt sju missiler.

Etter som den syriske hæren og deres allierte gjør seg klare til den endelige frigjøringa av Idlib kommer det stadig flere advarsler fra USA om at landet er klart til å angripe Syria igjen dersom regjeringshæren bruker kjemiske våpen. Dette kan også tyde på at en provokasjon er bestilt.

Bloomberg skriver 24. august 2018 at USA har advart Russland om at dersom syriske styrker skulle bruke kjemiske våpen i Idlib, så er USA klart for et alvorlig angrep på landet. Det var sikkerhetsrådgiver John Bolton som sa dette i et møte med sin russiske motpart, Nikolai Patrusjev.

Det russiske forsvarsdepartementet sa 25. august at al-Qaida, nå Hayat Tahrir al-Sham, forbereder et angrep på sivile i Idlib med bruk av kjemiske våpen og at dette vil bli framstilt som et angrep fra den syriske hæren. Militære kilder i Russland sier at konteinere med klor er blitt levert til byen Jisr al-Shigur og derfra til en landsby i nærheten. Kildene hevder også at HTS har fått hjelp av en spesialist fra et privat britisk militærfirma.

White Helmets er notorisk kjent for å ha produsert slike hendelser tidligere som har gitt USA påskudd til angrep på Syria. Disse begivenhetene har typisk blitt arrangert når terroristene har stått foran avgjørende nederlag, slik som i Øst-Ghouta og i Douma.

Russland har hevdet at Storbritannia har vært delaktig i å gjennomføre minst en av disse provokasjonene.

Source: http://steigan.no/ | Foto: AKUT

Hjelp oss nå ut til flere lesere med våre innlegg

Hjelp oss å lage EKTE nyheter til folket! Ethvert beløp – stort eller lite – hjelper oss å holde driften i gang:

kr.
Velg betalingsmåte
Kontakt opplysninger

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.
Faktura opplysninger

Donasjons beløp: kr. 100 Månedlig

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her