Vi må ta vare på hverandre: Centimetere fra døden på Oslo City

Marius Reikerås

I dag møtte jeg en polsk advokat på Starbucks på handlesenteret Oslo City. Denne caféen ligger i underetasjen, i et åpent atrium slik at du kan se fritt oppover i kjøpesenteret. Vi hadde en god diskusjon om blant annet norske familier som flyktet fra barnevernet til Polen.

I det møtet nærmer seg slutten, hører jeg et skrik. Sekunder senere, og uten mulighet for verken meg eller min polske venn til å reagere, faller en ung mann i bakken bare noen centimetere fra der vi sitter. Jeg kan kjenne trykket fra fallet mot armen min. I tillegg, som man også kan se av bildet, knekker bordet vårt slik at sjokoladekoppene knuses.

Mannen blir liggende ca 50 centimeter fra meg, død. Min polske venn og jeg hadde englevakt, siden vi fortsatt lever. Hadde den fallende mannen truffet oss, ville vi ikke hatt en sjanse.

Hva er det som gjør at en mann i tjueårene tar seg til toppen av et kjøpesenter, for så å velge å falle i døden, hvor han risikerer andres liv og helse? Det var også en barnevogn i nærheten, se bildet.

Jeg tenker at det er altfor mange mennesker i vårt samfunn som sliter, uten å få adekvat hjelp. Jeg tenker at samfunnet har beveget seg i en kaldere retning, hvor vi ikke bryr oss så mye lengre. Jeg tenker at vi er nødt til å stikke hull på byllen, og tørre erkjenne at det er det mange som sliter med usynlige problemer også i «verdens beste land». Det er et samfunnsproblem å skulle måle alt i «vellykkethet» på samme tid som mange føler at de ikke strekker til.

Forhistorien til den unge mannen som valgte å avslutte sitt liv på denne måten er selvfølgelig ukjent for meg, men jeg var den første som så ham død. Det første som slo meg var at dette var en tragedie som kanskje kunne ha vært unngått.

Min polske venn og jeg kom fra det med livet i behold, men nok en gang viser dette hvor skjørt livet er.

Så mitt budskap er: Ta vare på hverandre.

– Marius Reikerås.

Hjelp oss å lage EKTE nyheter til folket! Ethvert beløp – stort eller lite – hjelper oss å holde driften i gang:

Hjelp oss nå ut til flere lesere med våre innlegg

Hjelp oss å lage EKTE nyheter til folket! Ethvert beløp – stort eller lite – hjelper oss å holde driften i gang:

kr.
Velg betalingsmåte
Kontakt opplysninger

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.
Faktura opplysninger

Donasjons beløp: kr. 100 Månedlig

1 kommentar

  1. Dette er jo tragisk, veldig tragisk, men var det selvmord? Kan han ha blitt skubbet i døden slik flere nå har blitt skubbet foran toget? Det gjøres gjerne så snedig at det skal se ut som vedkommende selv valgte døden.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her