Den amerikanske krigsmaskinen ruser jernet utenfor Irans grenser

57

Den amerikanske krigsmaskinen har lenge vært ruset opp i høye turtall, i påvente av et påskudd til å starte sin krig mot Iran. Dersom en amerikansk invasjon kommer, vil den garantert på falske premisser – noe som alltid er tilfelle i forbindelse med regimeskiftekriger. For dette er en regimeskiftekrig som har vært under planlegging i mange, mange år nå. Med den krigsgale John «bomb Iran» Bolton som amerikansk nasjonal sikkerhetsrådgiver, kan denne krigen raskt bli en realitet.

Når det er sagt, er Bolton bare én av mange brikker i et langt større spill. Han jobber på vegne av en pengesterk elite som bruker den amerikanske krigsmaskinen som sitt primære verktøy for å kunne oppnå total dominans. Og den amerikanske krigsmaskinen gir ordre til «lillebror», terror-cellen Nato. Dette er den samme eliten som styrer verdens finansielle system, og trykker opp penger fra det store intet – uten å behøve å vise til konkrete «reserver» (realverdier) for disse pengene.

Som kjent tar ikke den amerikanske krigsmaskinen hensyn til egen befolkning, men jobber for å skape total dominans på vegne av sine klienter fra en styrtrik maktelite. Om det hadde vært opp til det amerikanske folket, så har folket allerede talt: bare 19% er i favør av «et lite angrep» mot Iran, mens 19% oppga å være usikker på hvilken respons som ville være riktig. Hele 58% foretrakk en ikke-militær aksjon mot Iran, som en respons på at Iran skjøt ned en amerikansk spion-drone. Skal vi tørre håpe på at folket nå har begynt å våkne? Det skjer i så fall ikke ett sekund for tidlig.

Trump selv har uttalt at en militær intervensjon ovenfor Iran vurderes fortløpende, men også at en eventuell intervensjon vil vare kun kort tid.

– Jeg snakker ikke om bakkestyrker her. Jeg sier bare at dersom noe skulle hende, så ville det ikke vare veldig lenge, sier han.

Men dette har liten troverdighet dersom vi sammenligner med tidligere amerikanske kriger i Midtøsten. Bush-invasjonene i Irak og Afganistan, samt Obamas mange droneangrep og deltakelse i Yemen-krigen bærer bud om at en invasjon i Iran vil bli langvarig. Med unntak av Irak, pågår nemlig alle disse krigene fortsatt.

Den gang Trump inntok det hvite hus, sverget han å snu om kursen etter 9/11-æraen. En æra som har vært krydret med stadig pågående kriger. Men realiteten er at samtlige av de krigene som USA stod oppi da Trump kom inn i det hvite hus, har fått større omfang under hans administrasjon. Trump fyrte også missiler inn i Syria, og nedla veto mot en resolusjon som ville endt USAs innblanding i Yemen-konflikten.

Så spørs det om Trump vil være den presidenten som blir husket for krigen mot Iran. I så fall vil det nok ikke bli noen meritt å skryte av. Tvert i mot, denne krigen vil være en skamplett for Trump på lik linje med George W. Bush og krigen mot Irak. En krig begrunnet med at Saddam Hussain hadde masseødeleggelsesvåpen, noe som aldri ble dokumentert på noe vis. Det samme gjelder Obama og krigen som raserte Libya og overlot sivilbefolkningen i hendene på bevæpnede geriljagrupperinger.

Hjelp oss å lage EKTE nyheter til folket! Ethvert beløp – stort eller lite – hjelper oss å holde driften i gang:

Hjelp oss nå ut til flere lesere med våre innlegg

kr.
Velg betalingsmåte
Kontakt opplysninger

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.
Faktura opplysninger

Donasjons beløp: kr. 100 Månedlig

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her