DIPLOMATISK SKANDALE: Svensk sosialdemokratisk utenriksminister kaller feiringen av Polens nasjonaldag «nazistisk» og krever at den stoppes

4
1

Mellom 60.000 – 100.000 polakker tok til gatene på lørdag for å feire uavhengighetsdagen sin. Den største markeringen ble holdt i hovedstaden Warszawa, men markeringer ble holdt i alle store polske byer.

Det ble en folkefest med både statsministeren, presidenten, politikere og kransenedleggelser med krigsveteraner fra 2. verdenskrig tilstede.

Skoler holdt arrangement og historieundervisning om Polens historie og det ble holdt konserter, samt flagget over hele landet. Det er en offisiell helligdag i den polske kalenderen.

Dagen feires som et resultat av at Polen i 1918 igjen var en selvstendig nasjon etter 123 år under fremmed styre. 20 år senere ble de invadert igjen og denne gangen mistet landet hele 20 prosent av befolkningen, samt fikk de største byene totalt jevnet med jorden da nazistene gikk til angrep.

I gatene på lørdag marsjerte barnefamilier, unge, eldre og ulike organisasjoner. Enkelte politiske organisasjoner har også deltatt de siste årene, inkludert de som av venstreorienterte medier og politikere blir kalt «høyreekstremister», «fascister». Endog «nazister»(!). Disse siste gruppene utgjør en svært liten andel av de som er ute på gatene, kanskje så få som 1 prosent, eller mindre.

Les også: Europeiske medier angriper Polen på nasjonaldagen – omtaler deltakerne som rasister og fascister

Selvfølgelig leter utenlandske og venstreorienterte medier med lykt og lupe for å finne noen eller noe de kan bruke som bevis. Og det er uheldig at man finner dem, men å bruke disse som et eksempel på alle som deltok er ikke bare en løgn, men en skandale av enorme proporsjoner.

Man har i tidligere år anklaget marsjen og feiringen for mindre utbrudd av opptøyer og vold mellom demonstranter og politiet. Dette var med den tidligere mer Merkel-vennlige PO-regjeringen ved makten, som hadde akseptert at Polen tok imot ikke-vestlige og muslimske asylsøkere.

Men etter at den nye nasjonalkonservative regjeringen, PiS, tok over, har feiringen foregått uten bråk eller noen konfrontasjoner fra venstreekstremister.

Sveriges utenriksminister begikk kanskje en av sin karrieres største blemmer da han tok til Twitter utover lørdagen.

Istedenfor å gratulere et nært og vennskapelig forhold som Sverige og Polen har, og hylle landets feiring av sin selvstendighet, så valgte sosialdemokraten Johansson på sin offisielle Twitter-profil å kalle feiringen «høyeekstrem med sterke nazistiske og antijødiske innslag». Ikke nok med det, Johansson mente også at «Den må slås tilbake!». Det er uvisst hvordan den svenske utenriksministeren ønsker å slå tilbake et annet EU-lands nasjonalsdagsfeiring. Mon tro om vår egen 17. mai står i fare ved neste korsvei.

Innlegget står fremdeles der, tre dager senere.

Wall Street Journals korrespondent for sentral- og Øst-Europa skrev artikkelen som Johansson videretwitret og kommenterte, men beklaget seg og slettet uttalelsen sin senere. Dessverre for lite, og for sent, da skaden allerede var skjedd.

På nettet kom mange sterke reaksjoner på den svenske utenriksministerens tweet.

https://platform.twitter.com/widgets.js

https://platform.twitter.com/widgets.js

https://platform.twitter.com/widgets.js

https://platform.twitter.com/widgets.js

https://platform.twitter.com/widgets.js

https://platform.twitter.com/widgets.js

https://platform.twitter.com/widgets.js

https://platform.twitter.com/widgets.js

Heldigvis tar polakkene angrep fra fremmede stater med humor i dag.

The post DIPLOMATISK SKANDALE: Svensk sosialdemokratisk utenriksminister kaller feiringen av Polens nasjonaldag «nazistisk» og krever at den stoppes appeared first on Frieord.

Source: Frieord.no | Foto: Sławomir Kamiński

Hjelp oss nå ut til flere lesere med våre innlegg

kr.
Kontakt opplysninger

Kredittkort opplysninger
Denne betalingen er sikret og kryptert via SSL

Faktura opplysninger

Donasjons beløp: kr. 100 Månedlig Donations

DEL
Forrige artikkelPutin blokkerer Tyrkias stormaktsambisjoner i Syria
Neste artikkelRisikabelt spill i Riyadh
Norgesavisen.no er et talerør for samfunnsengasjerte journalister, skribenter og forfattere som ønsker å fremme norsk kultur og identitet, og samtidig sette skråblikk på nyhetsbildet. Norgesavisen har ingen redaktør, men en redaksjon som tar stilling til hvilke artikler som publiseres. Om du har lyst å skrive for Norgesavisen, anbefaler vi deg å lese følgende: Norgesavisen søker samfunnsengasjerte skribenter

4 KOMMENTARER

  1. Svenskene har mistet all fornuft!! Ikke skal man kunne feire sin egen uavhengighet eller nasjonaldag, flagget vil de forandre på, ett av de største partiene i landet skal nå nektes å reklamere i forbindelse med neste valg, osv., osv,. En kvinnelig politiker ser fram til at svenskene som folkeslag blir borte, mens en annen kvinnelig politiker vil ha inn 30 millioner nye folkeslag, så jeg lurer virkelig på om svenskene har noen hjerne igjen, eller om håret bæres på ett tomt skall!!!!

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR