Eksplosiv utvikling i Sverige: 429 påtente skolebranner!

Skoler brenner som aldri før i Sverige: av totalt 667 skolebranner i fjor var hele 420 av disse brannene påsatt. I løpet av to år har påsatte skolebranner økt med formidable 47 prosent, og en rapport fra Malmö högskola i 2013 viser at de påsatte brannene var avgrenset til få områder – såkalte utenforskapsområder. I Malmø utgjorde 10 prosent av de undersøkte delområdene hele 75 prosent av brannene i perioden 2000-2009. Felles for disse utenforskapsområdene var lavere levestandard, lavt utdanningsnivå, trangboddhet, mange unge mennesker, og mer.
Den svenske Brandskyddföreningen skriver (oversatt):
-Tallene er urovekkende, og det er bare et tidsspørsmål før det finner sted en dødsbrann. Dessverre betraktes dette som normalt i stadig større utstrekning. Dersom vi hadde hatt over 400 tilfeller av påtente branner på svenske arbeidsplasser, ville man umiddelbart tatt tak i problemet, og begynt å utrede årsaken, sier Anders Bergqvist, generalsekretær hos Brandskyddsföreningen.
Ifølge nye tall fra MSB brenner stadig flere skoler i Sverige. En kartlegging utført av  Brandskyddsföreningen viser at dette fremfor alt beror på et øket antall påtente branner. På under to år har de forsettlige skolebrannene øket med 47 prosent – fra 292 tilfeller i 2015 til  429 i 2017. Det innebærer at 64 prosent av fjorårets 667 skolebranner var påtent.
Sydsvenskan melder at kostnadene i denne sammenheng nærmer seg én milliard svenske kroner årlig. Utover dette er det vanskelig å kvantifisere hva det ekstra tapet i både undervisning og læring har for samfunnet.
«Ingen direkte overraskelse», bemerket Sydsvenskans journalist. Det er tydelig at utenforskap koster den svenske staten enorme midler. Stadig flere av de svenske skolene brenner, på tross av myndighetenes fåfengte forsøk på å høyne levekårene for familier og individer,  og på tross av alle bestrebelser på å øke tryggheten gjennom å ta i bruk høye gjerder, overvåkningskameraer og vektere til å passe på skolene.
Kilde: Document.no

Hjelp oss å lage EKTE nyheter til folket! Ethvert beløp – stort eller lite – hjelper oss å holde driften i gang:

Hjelp oss nå ut til flere lesere med våre innlegg

Hjelp oss å lage EKTE nyheter til folket! Ethvert beløp – stort eller lite – hjelper oss å holde driften i gang:

kr.
Velg betalingsmåte
Kontakt opplysninger

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.
Faktura opplysninger

Donasjons beløp: kr. 100 Månedlig

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her