Ekstrem islamisme terrortrussel i Tyskland

Islamistiske salafister øker sin oppslutning og utgjør i dag den alvorligste terrortrusselen, hevder tysk sikkerhetstjenste i sin årsrapport, som nylig ble lagt frem.

Den tyske sikkerhetstjenesten, Bundesamt für Verfassungsschutz (BfV), har lagt frem sin årsberetning der det pekes på islamistiske Salafister som den mest bekymringsvekkende gruppen i det ekstreme islamistmiljøet, i følge Hans-Georg Maassen, som leder for BfV.

Islamistiske salafister øker sin oppslutning betydelig, og utgjør i dag den alvorligste terrortrusselen, hevder tysk sikkerhetstjenste i sin årsrapport, som nylig ble offentliggjort.

I følge tysk sikkerhetstjeneste, som la frem sin årsmelding 12. juni, er det nå hele 42 550 radikale islamister i Tyskland. Antallet ytterligående salafister har vokst fra 3800 til 4500. Dette var hovedkonklusjonene da det hemmelige politiet, Bundesamt für Verfassungsschutz (BfV), nylig presenterte sin åreberetning. Blant islamistene er det den salafistiske retningen myndighetene bekymrer seg aller mest for.

– Salafismen er en særlig raskt voksende og ekstremt bekymringsvekkende gruppe innenfor det ekstreme islamistmiljøet, sa Hans-Georg Maassen, leder for BfV.

Terrortrussel tema under Obamas besøk

Da president Obama besøkte Berlin 17. og 18. juni, etter sitt nærvær på G8-landenes konferanse i Nord-Irland, var det ikke bare gjeldskrise og sterkt økende russisk innflytelse – og sanksjonsmuligheter – gjennom omfattende gassleveranser fra Putin-Russland til Tyskland og Europa, som var på dagsorden: Den økende terrortrusselen i Tyskland kommer nå også innenfra, i det i overkant av tusen islamister i følge sikkerhetstjeneste skal tilhøre organisjoner som åpent og aktivt støtter terrorisme. Sikkerheten var også på topp foran og under Obamas besøk i Berlin.

Norgesavisen besøkte Berlin umiddelbart før president Obamas ankomst, og kunne konstatere høye sikkerhetstiltak, men en relativt avslappet befolkning. Her ved det store Europesentret i sentrum av byen.
Norgesavisen besøkte Berlin umiddelbart før president Obamas ankomst, og kunne konstatere høye sikkerhetstiltak, men en relativt avslappet befolkning. Her ved det store Europesentret i sentrum av byen.

Myndighetene mener det var 42.550 radikale islamister i Tyskland i 2012, og antallet salafister i denne gruppen vokste fra 3.800 til 4.500. Det er nå to år siden gikk den tyske forbundskansleren, Angela Merkel ut og sa at multikulturalismen har feilet i Tyskland, og at integreringen er mislykket.

Maassen påpekte at ikke alle er motivert til å føre «hellig krig» rent fysisk og i praksis, eller begå terrorhandlinger. Men han betegnet omkring  1000 av salafistene som direkte farlige. De befinner seg innenfor de tyske grensene. 130 av dem overvåkes nå døgnet rundt.

Ifølge den tyske sikkerhetsrapporten har Egypt, dominert av Det muslimske brorskap,  nå erstattet Waziristan i Pakistan som hovedområde for trening av «hellige krigere», såkalte jihadister.  Videre kunne Tysklands innenriksminister Hans-Peter Friedrich fortelle at et betydelig antall Hizbollah-medlemmer også befinner seg i Tyskland, men at de til de nå har forholdt seg rolige. – Vi gjør nå alt for å gjøre livet deres her så vanskelig som mulig, sa Friedrich og understreket helt samtidig at det er tett samarbeid med Israel. Hans-Georg Maasen, som leder BfV, la til at tysk sikkerhetstjeneste også holder et våkent øye med høyreekstremister.

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her