Noen tanker om fenomenet krig

Are Hegrand

Har du noen gang reflektert over dette fenomenet kalt krig – hva krig er og hvorfor kriger oppstår? En definisjon lyder slik: «Krig er en bevæpnet konflikt mellom forskjellige land, delstater, eller forskjellige folkelige grupperinger innad i disse». Siden jeg tror alle fatter essensen av hva krig er på et rent intuitivt grunnlag, vil jeg her velge å betrakte det fra et mer «operasjonelt» ståsted: hvorfor oppstår krig? Hva er den bakenforliggende psykologien?

Vi ser på krig som noe nødvendig

Det er min påstand at ureflekterte mennesker oppfatter krig som noe trivielt, «noe som bare eksisterer og alltid har gjort det». Og ferdig med det! Andre ser på krig som noe helt nødvendig, som noe vi simpelthen er nødt å ty til for å kunne oppnå et høyere gode, nemlig fred. Dette hviler på en dypt begravet og ubevisst forestilling om at vår art er ond av natur. Vi er overbevist om at vi mennesker ikke kan leve fredfullt sammen, med mindre et gjensidig trusselbilde holder konfrontasjon på avstand: «skyter dere på oss, vil vi skyte tilbake med enda større kuler».  

Psykologien bak krig

De dypere bakenforliggende psykologiske årsakene til at krig har et sterkt fotfeste i vår sivilisasjon, bunner i to ting: Det er for lite av alt vi behøver for å kunne kjenne på lykken – akkurat det er vi overbevist om. Det er for lite tid, for få jobber, for få kjærester, for lite kjærlighet, for lite penger, for få biler, for få hus og hytter, for få frynsegoder på jobben, for lite frihet – kort fortalt for lite av alt. Og dette gjør selvfølgelig at vi må konkurrere med hverandre i et inferno av innbilt knapphet. Konkurransen starter allerede i barneår, hvor idretten mykt og forførerisk leder barna våre  inn i konkurransementaliteten. Sport legitimerer at én person kan vinne på bekostning av resten. Konkurranseelementet har også funnet innpass i skolen, hvor barn og ungdom blir fortalt at de må kjempe for å få de beste karakterene. For etter skolen skal de ut og konkurrere om de best betalte jobbene.

Denne mentaliteten (kulturen) skaper folkelig splittelse, hvor vi har noen få vinnere og en veritabel haug av tapere. Konkurransementaliteten bidrar også sterkt til å skape den ekstreme materialismen vi kan se over alt.

En mer utviklet sivilisasjon ville aldri tillatt at det giftige konkurranseelementet fikk fotfeste. Vårt ekstreme fokus på knapphet og konkurranse produserer ekstrem materialisme. Og krig!

En viktig medvirkende årsak til krig: problemet med psykopater

Til tross for vår sivilisasjons mentale villfarelse, ville vi nok ikke hatt disse krigene hvis det ikke hadde vært for enda et problem: psykopati. Hadde det bare vært opp til Jordas befolkning å bestemme, ville vi ikke hatt krig. Men krig har vi altså, fordi krigene skapes av gale ledere som slett ikke representerer folkeviljen.

Psykopater får en rusfølelse av å kunne dominere andre, og her har vi mye av grunnen til stadig nye kriger. Stadig nye kriger er psykopaters vei til total dominans og en påfølgende rusfølelse. Dette er kriger som den psykopatiske makteliten skaper utfra en bestemt oppskrift. Tenk deg at et denne makteliten ønsker å styrte statsoverhodet i et annet land. Da er oppskriften som følger: Skap en terrorhendelse i et rikt vestlig land. Skyld på det landet som skal tas ned, og fortell omverdenen at dette landet trenger å befris fra sitt grusomme statsoverhode. Deretter: gå til krig mot dette landet! Dette kalles falsk-flagg operasjoner.

Nevnte maktelite kontrollerer de som befinner seg på lavere trinn i makthierarkiet, altså lederne «på bakkeplan». «Maktelitens fotsoldater». Her finner vi toppolitikere, riks- og regjeringsadvokater, politimestre, industritopper, sjefsredaktører – kort og greit samfunnstoppene.

Psykopati gjennomsyrer alle trinn i dette makthierarkiet. En psykopat er en mester-manipulator som gjør alt han kan for å karre til seg mest mulig makt og innflytelse. Ingen pris er for høy å betale for psykopaten! Av denne grunn finner du de ofte i lederstillinger.

Løsningen

Kun et samlet folk kan sette en stopper for den styrtrike, globale makteliten og dens like psykopatiske lakeier på bakkeplan. Første steg er å informere andre om problemets sanne natur, altså det jeg har forsøkt å formidle i denne artikkelen. Dernest må folk komme sammen og bli enige om konkret handling. Med ’handling’ mener jeg ikke nødvendigvis det å organisere enda en demonstrasjon. Demonstrasjoner har svært ofte liten eller ingen effekt. Det er i alle fall min erfaring. Med ’handling’ mener jeg tvert i mot noe ala det å fysisk blokkere rushtrafikken inn til Oslo, stoppe politiansatte når de åpenbart begår overgrep, og så videre. Ting som vil skape bølger og som har konkret effekt. «Do what works!»

Først DA vil vi kunne reformere dette kalde og menneskefiendtlige samfunnet, og skape et menneskevennlig samfunn som virkelig skjønner verdien i ordtaket «dersom én taper, så taper alle!»

Hjelp oss å lage EKTE nyheter til folket! Ethvert beløp – stort eller lite – hjelper oss å holde driften i gang:

Hjelp oss nå ut til flere lesere med våre innlegg

Hjelp oss å lage EKTE nyheter til folket! Ethvert beløp – stort eller lite – hjelper oss å holde driften i gang:

kr.
Velg betalingsmåte
Kontakt opplysninger

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.
Faktura opplysninger

Donasjons beløp: kr. 100 Månedlig

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her