EUs plan for å forby kontanter

1
22

EU-kommisjonen, som er EUs utøvende myndighet, utstedte i forrige uke et såkalt «veikart» for å starte prosessen med på sikt å forby kontanter i hele EU.

Rekke forbud

Det er allerede flere lover som er vedtatt i en rekke EU-land for å begrense bruken av kontanter, skriver Zerohedge.

I Frankrike er det forbudt å handle for mer enn 1.000 euro i kontanter.

Ethvert kontantinnskudd eller uttak som overstiger 10.000 euro i løpet av en måned skal rapporteres til myndighetene i Frankrike.

Italia forbød kontantutbetalinger på over 1.000 euro i 2011 og Spania har forbud mot kontantutbetalinger på over 2.500 euro.

Den Europeiske Sentralbanken kunngjorde i fjor at den vil slutte å produsere 500-eurosedler og til slutt fase ut bruken fullstendig.

Strengere

Nå ønsker derimot EU-kommisjonen enda strengere restriksjoner på bruken av kontanter.

Ifølge kommisjonen fører kontant-restriksjoner i noen EU-land kombinert med manglende kontroll i andre, til et smutthull for kriminelle og terrorister.

Kommisjonen arbeider derfor med å implementere en rekke restriksjoner og kontrollmekanismer innenfor hele EU.

Kommisjonens «veikart» indikerer at en kommende lovendring etter all sannsynlighet vil bli vedtatt neste år. Målet til EU-kommisjonen kommer derimot tydelig frem; på sikt å forby all kontantbruk innenfor EU, skriver Avpixlat.

The post EUs plan for å forby kontanter appeared first on Frieord.

Source: Frieord.no | Foto: Ervins Strauhmanis

Norgesavisen.no kan ikke leve på luft og kjærlighet

Kjære leser av Norgesavisen.no,

Norgesavisen.no har nå vært i drift i over 3 år uten en krone i støtte fra det offentlige. Utviklingen av Norgesavisen.no har kostet masse penger, og den daglig driften og markedsføringen koster i sum enda mer.

Norgesavisen.no er en av svært få aviser i Norge som tør publisere politisk ukorrekte saker der andre aviser tier. Mange vil hevde at et demokrati ikke kan fungere uten en fri presse.

Selv om Norgeavisen.no er etablert av kjærlighet til vårt fedreland, kan ikke avisen overleve på luft og kjærlighet alene.

Det er tungt økonomisk og ikke bærekraftig på sikt. Skal Norgesavisen.no overleve, er avisen helt avhengig av våre leseres støtte.

Vær snill å gi en donasjon for å holde Norgesavisen.no levende...

Kr.
Kontakt opplysninger

Kredittkort opplysninger
Denne betalingen er sikret og kryptert via SSL

Faktura opplysninger

Donasjons beløp: Kr. 250

1 kommentar

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR