Rødt-leder Bjørnar Moxnes er oppgitt over milliardsluket til kampflyet som har 1000 feil og ikke kan brukes halvparten av tida. Dette skriver ABC Nyheter, som fortsetter:

–Dette kan bli Norgeshistoriens største feilinvestering. Hvis flyene noen gang kommer i stand, vil de koste så mye i drift at det vil dramatisk svekke resten av Forsvaret. Og hvis de ikke kommer i drift, som mye tyder på, er det enda verre.

Det sier Rødts leder, stortingsrepresentant Bjørnar Moxnes, etter nyheten i ABC Nyheter om de gjenstridige feilene i jagerflyet F-35, som Norge har kjøpt og bestilt flere av.

Kampflyet F-35 som Norge kjøper fra USA, er tilgjengelig for operasjoner kun 50 prosent av tida og har 1000 uløste feil ifølge en fersk rapport til Pentagon og Kongressen i USA.

– Ifølge den høytstående generalen Michael Hostage i det amerikanske luftforsvaret er F-35 ikke konstruert for å forsvare egne luftrom. Det er konstruert som et angrepsfly, sier Moxnes til ABC Nyheter.

I sitt innlegg i forsvarsdebatten I Stortinget 5. desember 2017 sa Moxnes:

I DAG BESTEMMES PREMISSENE FOR INNKJØP OG STRUKTURERING AV DE SAMME POLITISKE PARTIER OG KREFTER SOM HAR GÅTT TIL KRIG I AFGHANISTAN OG LIBYA UNDER USAS STRATEGISKE LEDELSE. DET ER DE SAMME KREFTENE SOM STRUKTURERER DET NORSKE FORSVARET GJENNOM INNKJØPSPROGRAMMET AV JAGERFLY F35, SOM I HOVEDSAK ER EGNET SOM ET FRAMSKUTT ANGREPSFLY I SAMVIRKE MED TILSVARENDE STYRKER FRA USA OG NATO. DISSE KAMPFLYENE ER SOM EN GJØKUNGE, SOM GJENNOM SIN BRUK AV BEGRENSEDE ØKONOMISKE RESSURSER MINIMALISERER MULIGHETENE TIL Å STYRKE HÆRAVDELINGENE OG FRAMBRINGER EN UBALANSE MELLOM VÅPENGRENENE.

Vi deler bekymringene til Moxnes, men vi vet ikke om det er «enda verre» om de ikke kommer i drift. De kunne jo samles til et skrapmonument med bilder av alle de ansvarlige politikerne på – til skrekk og advarsel for kommende generasjoner.

Source: http://steigan.no/ | Foto: Forsvarsdepartementet

Hjelp oss nå ut til flere lesere med våre innlegg

Kr.
Kontakt opplysninger

Kredittkort opplysninger
Denne betalingen er sikret og kryptert via SSL

Faktura opplysninger

Donasjons beløp: Kr. 100

10 KOMMENTARER

  1. Hva skal vi med ett fly til en milliard (eller hva nå de kommer til å koste?), når man kan kjøpe en million smarte droner for samme prisen?
    Man kan drepe langt fler folk med smart-teknologi og cyber warfare enn med disse flyene. Dette er steinalderteknologi før de er klare..

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR