Facebook-kontoens begrensninger

Fredag 14/6 mottok jeg denne meldingen fra facebook:

Geir Ivar Jørgensen

Jeg har noen ganger brukt min kones konto med hennes samtykke. Hver gang har jeg signert kommentarer med eget navn. Slik at dem som leser skal skjønne at det er jeg, og ikke min kone som uttrykker meninger. Det har vært en praktisk løsning, når jeg av ulike årsaker har vært forhindret fra å bruke egen PC.

Det er en praksis jeg har sett mange benytte seg av over lang tid. Derfor har jeg gjort det i god tro. Nå er det åpenbart ikke lenger tillatt.

Hva som er villedning i form av innlegg og kommentarer blir sannelig en stor utfordring i tiden fremover. Når jeg uttrykker meninger er det hva jeg selv mener er forstandig og logisk basert på tema og den kontekst jeg ytrer meninger på grunnlag av. At andre vil være uenig med meg, og påstå at jeg villeder, synes nå å innebære en stor risiko.

Hvordan skal vi kunne utøve meningsfull og konstruktiv debatt under slike forutsetninger?

Demokratiet har laget bestemmelser for ytringsfriheten. Det er en rettighet i et demokrati. Demokratiet har også laget lover som spesifiserer hvilke begrensninger ytringsfriheten har.

Hvor demokratisk er det at en korporasjon lager bestemmer med globalt virkende kraft om hvilke begrensninger ytringsfriheten skal ha? Dette blir et stadig mer aktuelt spørsmål å få et tilfredsstillende svar på.

Hjelp oss å lage EKTE nyheter til folket! Ethvert beløp – stort eller lite – hjelper oss å holde driften i gang:

Hjelp oss nå ut til flere lesere med våre innlegg

Hjelp oss å lage EKTE nyheter til folket! Ethvert beløp – stort eller lite – hjelper oss å holde driften i gang:

kr.
Velg betalingsmåte
Kontakt opplysninger

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.
Faktura opplysninger

Donasjons beløp: kr. 100 Månedlig

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her