Facebook skal hjelpe den svenske staten før valget – meninger som ikke er «gode og sunne» skal renses fra nettet

Facebook opplyser at man kommer til å satse stort på å rense vekk alt av meningbærende materiale koblet til politikk og valgkampen fra sin plattform før valget som den svenske staten anser er «desinformasjon og propagandaangrep».

Hjelp i jakten på aktører med budskap som ikker «gode og sunne» skal man få hjelp med tilogmed fra FBI i USA.

Les også: Krigen om nettet – hvordan Facebook, Twitter og Google sensurerer sine brukere

Meningen med initiativet, som innledes innen kort tid, er ifølge Münster «å motvirke negativ innflytelse og sikre at vår plattform er en kilde for gode demokratiske muligheter». Facebooks rolle i det svenske valget blir ifølge selskapets kommunikasjonsjef «sikre at det gode vinner mot kreftene som kan risikere å ødelegge de sunne diskusjonene».

Testprøver oppgis å allerede være i gang med tiltak som «har særskilt relevanse i Sverige rundt det kommende valget». Arbeidet oppgis å skje «i samarbeid med flere ulike myndighetsorganer» i Sverige. Blant de som nevnes er Myndigheten för skydd og Beredskap (MSB), som nylig ble tvunget til å trekke en opplysningsfilm hvor man pekte ut Sverigedemokraterna som en trussel mot Sverige og ble sammenlignet med nazister.

Les også: Facebook ansetter venstregrupper for å sortere vekk «falske nyheter»

Facebooks samarbeid med den svensk staten før valget skal ikke bare skje på myndighetsnivå, men også direkte med regjeringen via digitaliseringsminister Peters Eriksson fra Miljöpartiet de gröna.

Les også: Facebook ønsker å sensurere innvandringskritiske innlegg

Facebook på global skala

Dette er ikke noe nytt for Facebook, som tidligere har akseptert fjerning av innhold på sine sider etter press fra både amerikanske og israelske myndigheter. Man har også egne algoritmer som blokkerer innhold nettgiganten mener kan være støtende eller på annen måtte bryte med deres retningslinjer for publisering. Det har også blitt avslørt at Facebook har sensurert og fjernet konservative nyheter og publiseringer, mens man har latt sosialistiske og venstreorienterte nyheter og nettsider stå urørt.

Les også: Facebook innrømmer å ha slettet hundretusenvis av innlegg på en måned

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=72Ahqb5ioKA] [youtube https://www.youtube.com/watch?v=3-84eT9WeuM]

The post Facebook skal hjelpe den svenske staten før valget – meninger som ikke er «gode og sunne» skal renses fra nettet appeared first on Frieord.

Source: Frieord.no | Foto: Dado Ruvic

Hjelp oss nå ut til flere lesere med våre innlegg

Hjelp oss å lage EKTE nyheter til folket! Ethvert beløp – stort eller lite – hjelper oss å holde driften i gang:

kr.
Velg betalingsmåte
Kontakt opplysninger

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.
Faktura opplysninger

Donasjons beløp: kr. 100 Månedlig

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her