FBI med planer om å trappe opp overvåkningen på sosiale medier

Da er det bebudet at FBI, USAs føderale politi- og sikkerhetsetat, tenker ta oss alle dypere inn i politi- og overvåkningssamfunnet. FBI etterlyser nemlig et verktøy for å kunne trappe opp overvåkningen «i tide» på sosiale kanaler som Facebook, Twitter og Instagram.

FBI forklarer sitt ønske med at terrorgrupperinger og andre trusler mot USA gjerne benytter seg av sosiale media for å kommunisere. FBI forklarer videre at det derfor er viktig for de å ha fortløpende tilgang til datastrømmen på sosiale media, for å kunne avskjære tilløp til kriminelle handlinger mot amerikanske borgere. Med dette vil det bli fritt fram for FBI å overvåke oss alle. Ja, også oss nordmenn.

Dette innebærer en overvåkning over informasjon som røper hva du foretar deg på nettet. Nærmere bestemt ønsker FBI et omfattende personlig datamateriale for hver enkelt person: eposter, IP-adresser («personnummeret» til datamaskiner på Internett), telefonnumre, og trolig også alias-profiler på sosiale media. Verktøyet vil også tillate sporing av hvor du befinner deg, omfattende nøkkelord-overvåkning, og tilgang til din historikk på sosiale media.

Personlig vil jeg vel heller si det er grunn til å frykte at etablissementet, her representert ved FBI, nå skal invadere folks privatliv i enda større omfang. Hvor mye tenker vi finne oss i av denne stadig pågående undermineringen av våre personlige rettigheter og frihet? Og uansett, hvorfor kunne ikke FBI bare spørre NSA om denne informasjonen? Jeg mener, det er jo avslørt at NSA ulovlig har snoket i alt som har vært å oppdrive av informasjon om enkeltpersoner på det store Internett. Du ville trolig blitt svært overrasket om du fikk kjennskap til detaljrikdommen i det NSA vet om deg – du som leser dette nå…

Kilde: The Mind Unleashed

Hjelp oss å lage EKTE nyheter til folket! Ethvert beløp – stort eller lite – hjelper oss å holde driften i gang:

Hjelp oss nå ut til flere lesere med våre innlegg

Hjelp oss å lage EKTE nyheter til folket! Ethvert beløp – stort eller lite – hjelper oss å holde driften i gang:

kr.
Velg betalingsmåte
Kontakt opplysninger

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.
Faktura opplysninger

Donasjons beløp: kr. 100 Månedlig

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her