Bedriver Framskrittspartiet pensjonssvindel?

191

Innledningsvis en presisering: Denne artikkelen tar utgangspunkt i en Dagblad-artikkel av politiker Arild Grande. Norgesavisen ønsker ved dette å demonstrere hvordan partienes valgløfter ofte bare er tomme påstander som de samme partiene skruppelløst bryter så snart valget er overstått.

Vi understreker at Grandes påstander som refereres i denne artikkelen verken representerer noen politisk preferanse for Norgesavisens del, eller at påstandene er noe Norgesavisen nødvendigvis garanterer riktigheten av. Vi har også skrellet vekk det meste av Ap-retorikken fra originalartikkelen. Artikkelen sorterer derfor i kategorien “til påsyn”…
——————

En sak som er verdt å løfte fram er partienes svindel i forbindelse med valgløfter. Basert på en artikkel i Dagbladet forfattet av Arild Grande, stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet, omtales det hvordan valgløfter i bunn og grunn ikke er noe annet enn tomme løfter som brytes skruppelløst etter at valget er overstått.

Grande skriver om hvordan flere partier har innsett at dagens regulering av norsk alderspensjon er for dårlig. Allerede i løpet av valgåret 2013 kom FrP med løfter om at dersom partiet bare kom i regjering, skulle det sørge for å bedre kårene til norske pensjonister. Vel, vi skriver 2019, og når status skal gjøres opp, kan vi konstatere at FrP kom i regjeringsposisjon. Men fint fint lite har skjedd med hensyn til valgløftene fra den gang da. Seks år etter nevnte valg har FrP gjort det motsatte av hva det lovte i mange henseende, og de som har blitt hardest rammet er, nettopp, pensjonistene.
Grande skriver om ståa hvor én million arbeidstakere ikke tjener opp pensjon fra arbeidet de utfører, og dette innebefatter personer med under 20 prosents stillinger, ansettelser under 12 måneders varighet, og personer med under 100 000 kroner i årslønn. Her skal det nevnes at FrP også har stemt imot et forslag om pensjon fra første inntjente krone.
En annen ting er at finansminister Siv Jensen (FrP), ifølge Grande, har unnlatt å følge opp saken på vegne av tusenvis av arbeidstakere, slik at disse skulle være sikret sin lovpålagte tjenestepensjon. Disse menneskene jobber derfor i god tro om at sjefen følger opp og betaler inn slik han burde, men uten kontroll på at dette virkelig er tilfelle. Disse personene risikerer derfor å miste pensjonskroner, som følge av at Siv Jensen har unnlatt å følge opp vedtaket fra 2018.
Regjeringen har nå også foreslått å kutte pensjonsordningens barnetillegg, uten noen forhandlinger med partene. Regjeringen har i tillegg foreslått å halvere tiden de etterlatte etter dødsfall skal få pensjon.

Grande skriver om definisjonen på svindel, nemlig at man «skaffer seg selv eller andre en uberettiget vinning ved å lure eller forlede noen til å foreta en handling slik at de påføres et tap…». Han spør hva annet FrP her har gjort mot pensjonister og arbeidsfolk? Partiet lokket velgerne med illusjoner om at partiet skulle styrke pensjonistene, men endte opp med å tilby norske borgere en dårligere pensjonsordning.

Norgesavisen presiserer at vi ikke har noen politisk slagside, verken i retning av FrP eller Ap i anledning denne saken. Vi ønsket å dele Grandes artikkel som et grunnlag for diskusjon

Kilde: Basert på en artikkel av Arild Grande i Dagbladet.
Hjelp oss å lage EKTE nyheter til folket! Ethvert beløp – stort eller lite – hjelper oss å holde driften i gang:

Hjelp oss nå ut til flere lesere med våre innlegg

kr.
Velg betalingsmåte
Kontakt opplysninger

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.
Faktura opplysninger

Donasjons beløp: kr. 100 Månedlig

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her