Frankrike: Jødene flytter ut – muslimene flytter inn

2
2

Forsteder til franske storbyer har blitt forvandlet til et av de mest synlige tegn på islamisering av Frankrike. Jøder som ikke har flyktet fra Frankrike prøver å bli «usynlige», skriver kulturredaktøren i den italienske avisen Il Foglio, Giulio Meotti, i en artikkel i World Israel News.

Forsteder («banlieues») – fjernt fra de velstående boulevarder og bistroer i Paris – danner «det andre Frankrike». I de siste 20 årene har disse franske forstedene ikke bare blitt «konsentrasjoner av fattigdom og sosial isolasjon», men har gått fra å være noen av Frankrikes mest tettbefolkede jødiske områder til muslimsk dominerte apartheid-samfunn som den franske historikeren Georges Bensoussan, i sin bok Les territoires perdus de République, kaller for «tapte territorier av republikken», skriver Giulio Meotti.

Tilstrømningen av muslimer til forstedene har gjort disse til arnesteiner for antisemittisme. Frankrike er vertskap for Europas største jødiske samfunn, men jødene flytter nå fra forstedene, enten til sentrum av byene, der de føler seg mer beskyttet, eller ut av landet, de fleste til Israel. Dit flyttet 20 000 franske jøder de siste tre årene. I et kjent jødisk område i Paris, der det tidligere bodde 350 000 jøder, har 60 000 flyttet ut de siste årene, etter hvert som de har fått stadig flere muslimske naboer.

I den parisiske forstad til Bagneux har noen nylig vandalisert minnesmerket til Ilan Halimi, en ung jøde som ble kidnappet, torturert og drept av en «barbarisk gjeng» i 2006, bare fordi han var jøde. På den tiden var det Frankrikes første tilfelle av morderisk antisemittisme på mange år. Deretter myrdet islamister jøder på en skole i Toulouse og et koshermarked i Paris.

Franske jøder er nå ikke bare truet i deres synagoger og skoler, skriver den italienske kulturredaktøren, men også i deres hjem. En jødisk familie ble nylig holdt i gissel, slått og ranet i deres hjem i forstaden Seine Saint-Denis. Før det ble en pensjonert jødisk lege og lærer, Sarah Halimi, slått og kastet i gaten fra ballkongen hennes, av en muslimsk nabo som ropte Allahu Akbar. Hun døde.

Historiske jødiske kvartaler har blitt tømt, og jødiske foreldre tør ikke lengre la deres barn gå på offentlige skoler, men sender dem i stedet til privatskoler.

Mellom 2005-2015 var det 4.092 antisemittiske angrep i Frankrike. Ifølge en septemberstudie fra Stiftelsen for Politisk Innovasjon, sa 60% av jødene i Frankrike at de var «bekymret for å bli fysisk angrepet på gata fordi de er jøder».

The post Frankrike: Jødene flytter ut – muslimene flytter inn appeared first on Frieord.

Source: Frieord.no | Foto:  Nir Kafri

Hjelp oss nå ut til flere lesere med våre innlegg

kr.
Kontakt opplysninger

Kredittkort opplysninger
Denne betalingen er sikret og kryptert via SSL

Faktura opplysninger

Donasjons beløp: kr. 100 Månedlig Donations

2 KOMMENTARER

  1. Der er er heldigvis stor forskjell på dette med at muslimer ikke er til at Bo i nærheten av ? Mange muslimer er jo som oss, helt normale mennesker med sunn fornuft, men de outrere muslimer ødelægger for alle.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR