FRIEORD AVSLØRER: NRK sprer falsk nyhet om slagsmål og drapstrusler ved barneskole i Vadsø

1
300

Fra NRK Finnmark:

– Forholdene på bussen har vært over enhver kritikk. Det har vært slagsmål, skittkasting, og regelrett mobbing av elever. Slåsskampene har ført til at barn har blitt slått til blods, forteller Ørjan Gundersen.

– Når bussen har vært overfylt har enkelte elever blitt dratt ut av bussen på holdeplasser de ikke skal av. Flere ganger har våre barn kommet gråtende hjem, de vil ikke ta bussen, sier pappaen.

På grunn av forholdene er det et fåtall av elevene som bor utenfor Vadsø som velger å ta den.

– På en normal dag skal det være mellom 15 og 25 elever på den. I perioder har det vært så ille at det har vært under fem. Da må foreldrene lage alternative løsninger for å kjøre og hente.

– Etter jul ble den ene sønnen min drapstruet. Det har vært mye voldsutøvelser, slåssing og truing som gjør at ungene ikke har det bra, og da har ikke jeg det bra heller.

– Det er en uholdbar situasjon både for ungene og for sjåføren ikke minst, som skal gjennomføre skoletransport med bussen på en sikker og skikkelig måte. Det kan bli vanskelig når det utvikler seg til såpass mye konflikter og uro som det har vært på den ruten.

– Språkbruken og trusler om at de faktisk skal ta deg av dage om du ikke er snill. Det er klart vi er nødt til å følge dette opp mot skolen, og det har vi gjort, sier Johnsen.

– Vi har også hatt politiet på bussen. Så vi har prøvd det meste, sier han. (Sitat slutt).

Hva er årsaken til volden?

Så hva er årsaken til all denne volden, truslene og behovet for politibetjenter på skolebussen for barneskolebarna? Vadsø har under alle sine år med skoler og elever ikke opplevd en slik utvikling før nå.

NRK sine journalister Trine Vidunsdatter og Ida Louise Rostad velger helt å se bort fra hvem som står bak denne utviklingen og informerer bare om hva som har skjedd. På denne måten både lyver de og bryter sin journalistiske integritet.

Les også: Innvandrerelever i Oslo dropper ut, misbruker narkotika og blir med i kriminelle gjenger

Frieord har gått inn på Vadsø kommune sine nettsider og funnet ut mer om hva som foregår ved Vadsø barneskole.

Det viser seg at Vadsø barneskole er en svært flerkulturell barneskole med elever fra 20 ulike nasjoner. Svært mange av dem kommer fra ikke-vestlige og muslimske land som Somalia, Syria, Afghanistan, Eritrea og Iran.

Frieord har avslørt at slike skoler ofte har store problemer med vold, trusler og mishandling av norske elever. Som Hagaløkka skole i Asker.

Vi har gått inn på nettsiden Nasjonalt senter for flerkulturell opplæring og sett hva som står om Vadsø barneskole der:

Med flerkultur og skoler med elever fra en rekke ikke-vestlige land følger også påstander om fremmedfrykt og kampen mot rasismen.

Frieord tok et dykk i NRK-journalist Ida Louise Rostads Twitter-profil og fant ut at journalisten har en heller selektiv måte å formidle nyheter på. Det handler ikke om den faktiske nyheten og fakta, men om hva journalisten mener er riktig å formidle til sine lesere.

Så da sitter vi med spørsmålet. Hvorfor vil ikke NRK sine journalister gå dypere inn i saken og informere sine lesere og lyttere om hva som er årsaken til denne plutselige eskaleringen i vold, trusler og terror som skolebarna i Vadsø nå utsettes for.

For hvis det hadde vært de norske elevene som hadde utøvd grov vold og drapstrusler mot de nyankomne ikke-vestlige elevene, så ville nok alle fått vite om det.

Relatert:

The post FRIEORD AVSLØRER: NRK sprer falsk nyhet om slagsmål og drapstrusler ved barneskole i Vadsø appeared first on Frieord.

Source: Frieord.no | Foto: Frikant mediedesign

Kjære leser

Norgesavisen trenger din støtte

hver dag kan du lese interessante og lærerike artikler i Norgesavisen.no.

Disse artiklene gjøres tilgjengelig for deg av et lite og hardtarbeidende team av dedikerte mennesker. Mennesker som jobber gratis fordi vi mener landet trenger flere uavhengige medier som ikke er underlagt politisk korrekthet.

Vær snill å gi en donasjon til arbeidet vi legger ned i Norgesavisen.no slik at vi kan videreutvikle Norgesavisen og nå ut til enda flere lesere.

På forhånd, tusen takk!

Kr.
Kontakt opplysninger

Kredittkort opplysninger
Denne betalingen er sikret og kryptert via SSL

Faktura opplysninger

Donasjons beløp: Kr. 100

1 kommentar

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR