Har du takket nei til automatisk strømmåler? I så fall, har nettselskapet ditt truet deg med årlig gebyr?

Mange nordmenn har etter hvert blitt klar over farene med de nye mikrobølgebaserte automatiske strømmålerne, også kjent som smartmålerne. Strålingen disse målerne avgir døgnet rundt utgjør en reell helsefare. Dette er et faktum understøttet av bred forskning, og derfor hevet over diskusjon. De som har fått fritak fra disse målerne eller fått deaktivert/demontert selve sender-delen (som avgir mikrobølgestrålingen), har fått beskjed fra sin nettleverandør at de må betale årlig gebyr for å få strømmåleren manuelt avlest én gang i året. Norges Vassdrags og Energidirektorat (NVE) har nemlig etterkommet nettleverandørenes ønske om et slikt gebyr. Det betyr at en representant fra nettleverandøren vil komme på døra én gang i året for å lese av strømforbruket manuelt. Resten av året mener nettleverandøren åpenbart at avlesningene kan gjøres av forbrukeren selv. Mest sannsynlig ønsker nettselskapene denne årlige visitten for å kunne hente ut forbruksloggen, slik at riktig pris kan beregnes. Det betyr at husstander med deaktivert sender-del på smartmåleren vil måtte betale samme pris som husstander med aktiv sender-del.

Men her kommer det: NVEs begrunnelse for dette gebyret er ganske hårreisende: Ifølge NVE er det «ikke rimelig at nettselskapets øvrige kunder skal betale for» disse kostnadene, ettersom «både kostnaden ved årlig kontrollavlesning og kostnader til håndtering av kundens selvavlesninger er en direkte konsekvens av at kunden ikke ønsker nettselskapets standard AMS-løsning». Tilsynelatende helt rimelig, men merk ordet ’ønsker’ her. NVE mener åpenbart at det ikke eksisterer noen helsefare forbundet med installasjon av smartmåler. I følge NVE er installasjonen kun gjenstand for kundenes personlige preferanser når det kommer til bekvemmelighet. Hvis dette er NVEs syn på virkeligheten, kan man kanskje skjønne at de samtykket til å gi strømselskapene mulighet for å ilegge skeptiske kunder gebyr.

Sannheten er imidlertid at strømkundene velger vekk strømmålerne på grunn av helsefaren de utgjør. Det har ikke noe med bekvemmelighet å gjøre. Med smartmåler i hus vil visse strømkunder måtte påregne betydelig forverring av en allerede eksisterende sykdomstilstand, mens andre vil kunne oppleve nye sykdommer og plager etter installasjonen. Likefullt pålegges nå strømkunder å måtte punge ut dersom de ønsker å velge bort denne helseskadelige teknologien. Det er uhørt, og det viser at samfunnet er på totalitære, ville veier. Som Einar Flydal skriver om saken:
«Nettselskapene begår en helse- og miljøfientlig handling. Det er saken, hva enten de forsto det da de satte i gang, eller ikke. For å la deg slippe unna din del av denne plagen, skal de ha kompensert for sine kostnader. Det er ganske enkelt hårreisende og frekt, og det er tragisk at myndighetene og nettselskapene har fått felles interesser i denne saken, i strid med kundenes interesser.»

Kilde: Einar Flydal

Hjelp oss å lage EKTE nyheter til folket! Ethvert beløp – stort eller lite – hjelper oss å holde driften i gang:

Hjelp oss nå ut til flere lesere med våre innlegg

Hjelp oss å lage EKTE nyheter til folket! Ethvert beløp – stort eller lite – hjelper oss å holde driften i gang:

kr.
Velg betalingsmåte
Kontakt opplysninger

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.
Faktura opplysninger

Donasjons beløp: kr. 100 Månedlig

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her