Hvor har det blitt av likheten for loven?

309
Jack Gustavsen Wang

Jeg vet at dette vil provosere, men det slo meg at en 71 år gammel kvinne fra Bergen ble dømt til ubetinget fengsel i sommer for å ha ytret seg hatefullt om Sumaya Jirde Ali. Forbrytelsen var at hun hadde kalt Sumaya en «korrupt kakerlakk», og bedt henne pelle seg tilbake til Somalia, der hun kommer fra.

Retten mente dette var hatefullt og diskriminerende, og dømte kjerringa til fjorten dager i spjellet.

La det være klart: jeg misliker sterkt 71-åringens ytring! Ved flere anledninger har jeg ikke bare erklært meg uenig, jeg har tatt skarp avstand fra den. Men samtidig er jeg kritisk til at det er en straffbar ytring.

I går ble jeg gjort kjent med at Andrea Voll Voldum har skrevet på Twitter at to fjortenåringer som har tulla med Mia Landsem, bør «bli rævpult med en kaktus», og deretter «henrettes».

Andrea Voll Voldum ble «årets navn» i 2017, etter den såkalte Hemsedalsaken. Hun ble støttet med fakkeltog, og fikk erstatning på flere hundre tusen kroner for en gruppevoldtekt som ikke kunne bevises. De tiltalte ble frikjent.

I protest mot frifinnelsen publiserte Andrea de frikjentes navn og bilde, og innkasserte stormende applaus fra en samlet feministisk bevegelse for denne selvtekten.

Denne kvinnen er det som nå ytrer at to smågutter hun mener har mobbet venninnen hennes, bør «rævpules med kaktus» og «henrettes»…

Det kan hende at Andrea Voll Voldum mente å være humoristisk (la oss inderlig håpe det!), men det kan det jo hende kvinnen fra Bergen var også, humoristisk. «Korrupt kakerlakk» kan ha vært satire, på samme måte som Voldums ønske om anal pigg-penetrering for guttungene. Jeg vet ikke…

Likevel lurer jeg på om ikke Andrea Voll Voldum bør anmeldes, akkurat som gamla fra Bergen. Og hvis hun ikke bør det, hvis dette er en ytring vi bør finne oss i, til tross for dens vulgaritet og hatefullhet, til tross for dens oppfordring til drap; kan noen forklare meg hvor prinsippet om likhet for loven har blitt av?

Foto: Andreas Haldorsen

Hjelp oss å lage EKTE nyheter til folket! Ethvert beløp – stort eller lite – hjelper oss å holde driften i gang:

Hjelp oss nå ut til flere lesere med våre innlegg

kr.
Velg betalingsmåte
Kontakt opplysninger

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.
Faktura opplysninger

Donasjons beløp: kr. 100 Månedlig

1 kommentar

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her