I SERIEN KAPITALISMENS MEMER, MYTER OG LØGNER

Geir Ivar Jørgensen

Det hevdes av kapitalismens politiske lakeier at skattelette til de aller rikeste skaper arbeidsplasser. Det er håpløst feil. De aller rikeste investerer ikke en krone i arbeidsplasser, med mindre de får høy avkastning tilbake.

For de aller rikeste er arbeidsplasser en investering de forbinder med risiko og løpende kostnader. De ser seg heller rundt etter andre investeringer i inn og utland, i eiendom, børs og katedral.

Som forbrukere er det heller ikke mye mer å hente fra dem, enn de fleste andre. Selv om forbruket deres er mer dekadent, ekstravagant og kanskje orgie betont fra tid til annen.

Når de samme pengene brukes i det offentlige, til f.eks. mer lærere, helsepersonell o.l., blir det liten inntekt direkte på den offentlige investeringen. Men fra alle de arbeidsplassene som da skapes, strømmer det inn skatteinntekter. I tillegg vil alle de lønningene i all hovedsak bli brukt til å handle i norske private virksomheter. Stort sett går hver månedslønn med til å dekke normale levekårs-kostnader. Det er med å sikre arbeidsplasser også i private bedrifter, og endatil skape nye arbeidsplasser i private bedrifter.

Det er ikke slik at en minst mulig stat, og størst mulig privat stat, gir en bedre nasjonal økonomi. Det er tvert imot. Derfor blir det så feil hvordan Siv og Erna forvalter den norske stats-økonomien. De har sammen brukt mer av statens midler enn noen regjering før dem, men for folk flest merkes det kun ved at økonomien blir mer og mer presset.

Hjelp oss å lage EKTE nyheter til folket! Ethvert beløp – stort eller lite – hjelper oss å holde driften i gang:

Hjelp oss nå ut til flere lesere med våre innlegg

Hjelp oss å lage EKTE nyheter til folket! Ethvert beløp – stort eller lite – hjelper oss å holde driften i gang:

kr.
Velg betalingsmåte
Kontakt opplysninger

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.
Faktura opplysninger

Donasjons beløp: kr. 100 Månedlig

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her