Ikke vær så negative til Fredrik Græsvik da folkens

Nettavisen Resett publiserte fredag en kritisk artikkel om Fredrik Græsvik. Jeg mener det er på tide å trekke frem de positive sidene med Græsvik.

Jeg er av den oppfatning at selv om en person, eller noe annet, oppfattes som negativt – så finnes det også positive sider. I dette tilfellet vil jeg belyse de mer positive sidene med Fredrik Græsvik.

Artikkelen til Resett har tittelen Fredrik Græsvik er journalist, hevder Græsvik, og benytter Twitter til å dra rasistkortet mot Trump.

Resett skriver:
TV 2-journalist Fredrik Græsvik påstår at han selv er journalist, men flere av hans følgere stusser på Trump-aktivismen på sosiale medier.
Det går ikke en dag uten at TV 2s USA-korrespondent Fredrik Græsvik twitrer noe om Donald Trump eller hans familie.

Helt siden han ble hentet hjem fra midtøsten, og sendt videre til USA som journalist, har det meste dreid seg om hva presidenten gjør galt.
Men det er flere som reagerer på hvordan Græsvik kan gjemme seg bak ordet journalist, samtidig som han sprer drittpakker om Trump. I en ny twitter-melding er det flere som stusser over at Græsvik drar rasist-kortet mot Trump etter at presidenten kalte en CNN-ansatt for dum.

Teknisk sett har nettavisen Resett helt rett i sine analyser om Græsvik. Men jeg mener det blir litt for mye negativt fokus.

Græsvik er bra, fordi:

Med sin blotte tilstedeværelse demonstrerer Græsvik at man ikke trenger å være kompetent for å gjøre karriere i norske medier. Det holder lenge å være påståelig og selvhøytidelig.

Noe som er gode nyheter for alle de tullingene som befolker norske redaksjoner ellers. Mangel på kompetanse er ingen hindring. Noe de trolig opplever som betryggende å vite.

I tillegg har Græsvik også bidratt til å definere begrepene pompøs og selvhøytidelig. Noe han har gjort med en praktisk tilnærming, i en video publisert på TV2. Videoen er en pedagogisk demonstrasjon på hvordan pompøse og selvhøytidelige mennesker fremstår.

For å se videoen kan du klikke her: https://www.tv2.no/v/1154497/

Noe som er en god ting. Mange mennesker kan faktisk misforstå disse begrepene, eller lure på hva de betyr.

Derfor er det greit med slike avklaringer som Græsvik kommer med.

Videre bidrar Græsvik til å demonstrere hvorfor folk bør være kritiske overfor ting de leser og hører i mediene. Noe også Gard Steiro har bidratt med, opptil gjentatte ganger.

Disse menneskene legger en fantastisk innsats i å demonstrere at norske medier består av fullstendig upålitelige tullinger. Noe som udiskutabelt er en positiv ting.

Jeg mener at disse egenskapene er positive egenskaper med Fredrik Græsvik. Noe som gjerne underkommuniseres når aviser som Resett retter et kritisk søkelys mot Græsviks noe forunderlige holdninger overfor USA og president Trump.

Source: Akroma.no | FOTO: Jarle H. Moe / Nordiske Mediedager (CC BY-SA 2.0)

Hjelp oss å lage EKTE nyheter til folket! Ethvert beløp – stort eller lite – hjelper oss å holde driften i gang:

Hjelp oss nå ut til flere lesere med våre innlegg

Hjelp oss å lage EKTE nyheter til folket! Ethvert beløp – stort eller lite – hjelper oss å holde driften i gang:

kr.
Velg betalingsmåte
Kontakt opplysninger

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.
Faktura opplysninger

Donasjons beløp: kr. 100 Månedlig

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her