Den islamske staten IS tungt utstyrt med israelske våpen

0
36

Av Pål Steigan.

Israelske landminer og tyngre våpen var blant det den syriske hæren tok kontroll over da den frigjorde de sørlige delene av Damaskus for terrorister. Terroristene er blitt evakuert, og ifølge avtalen mellom dem og den syriske hæren måtte de etterlate sine mellomstore og tyngre våpen.

Før evakueringa av byene Yelda, Babila og Beit Sahem har terroristene vært nødt til å etterlate seg hundrevis av våpen, deriblant mortere, maskingeværer og altså israelskproduserte landminer.

Det er det syriske TV-selskapet Sana som kunne vise fram disse våpnene.

Også i februar 2018 fant den syriske hæren våpen fra Israel da de tok kontroll over terroristenes befestninger i Deir Ezzor-provinsen. I april 2016 fant syriske styrker et kjøretøy som var stappfullt av israelske våpen på vei til IS-kontrollerte områder i det østlige Syria. Dette ble også referert i Jerusalem Post.

I februar 2018 skrev også den israelske avisa Haaretz at Israel væpner sju forskjellige terroristgrupper i Syria.

Israel har bevisst holdt sin deltakelse i krigen mot Syria ganske godt skjult. Men ettersom krigen ved stedfortredere går mot sitt endelige nederlag, har Israel sett seg nødt til å gå mer aktivt og åpent inn i krigen.

Les også:

– Israel trapper opp i Syria, væpner sju militsgrupper

Source: http://steigan.no/

Hjelp oss nå ut til flere lesere med våre innlegg

Kr.
Kontakt opplysninger

Kredittkort opplysninger
Denne betalingen er sikret og kryptert via SSL

Faktura opplysninger

Donasjons beløp: Kr. 100

 

INGEN KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR