Israel: Alvorlig militær opptrapping

35
110

Syrisk luftvern skjøt 9. mai 2018 ned flere raketter som var skutt ut av israelske fly mot mål i det sørlige Syria. Det israelske angrepet kom etter at det ble skutt raketter mot mål på de israelskokkuperte Golanhøydene.
Israel hevder på sin side at de rakettene som ble skutt mot Israel «stort sett» hadde blitt skutt ned av deres forsvarssystem «Iron Dome».
Nettmagasinet Southfront, som følger situasjonen i Syria, skriver med kilde i libanesisk TV at det var flere titalls raketter som var blitt skutt fra posisjoner i Syria mot mål på Golanhøydene.

Israel hevder at rakettene fra Syria kom fra iranske styrker der.

Men den syriske hæren sier at rakettene ble skutt ut av dem som svar på Israels angrep på Syria.

Det er ikke rapportert om tap av menneskeliv i noen av angrepene. Israel har tydeligvis vært godt informert om at Donald Trump kom til å trekke USA fra atomavtalen om Iran, og har tydeligvis sett sitt snitt til å trappe opp konflikten mot det de hevder er iranske stillinger i Syria.

Israel okkuperte Golanhøydene under seksdagerskrigen i 1967 og holder området ulovlig okkupert. I det siste er det kommet fram at det finnes betydelige mengder olje under Golanhøydene, noe Israel ønsker å utnytte. Selskapet Genie Energy som Dick Cheney, Robert Murdoch og Rotchild-familien står bak har søkt om konsesjon for å utvinne olje og gass der. En stor investor i Genie Energy er BlackRock, der Oljefondet har en stor eierandel. En israelsk utvinning av olje der vil imidlertid være enda et brudd på internasjonal lov. Men Israel er som kjent ikke så nøye med internasjonal lov.

Iranske PressTV har også en nyhetssak om trefningene på grensa ved Golan.
Russiske RT kaller de israelske flyangrepene massive og skriver at de pågikk i flere timer. Den israelske avisa Haaretz skriver at angrepene fra Israel på Syria er de mest omfattende på flere tiår.

Israel har under hele den mer enn sju år lange krigen mot Syria holdt en lav profil og har operert via stedfortredere i Syria. Men etter hvert som Syria nedkjemper terroristene i Syria og frigjør stadig mer av landet, har Israel kommet mer åpent ut og har rettet flere angrep mot mål i Syria. Benjamin Netanyahu har i flere år prøvd å få med seg USA på en krig mot Iran, og prøver nå åpenbart å utnytte Trumps brudd med Iran-avtalen til å framprovosere mer krig.

Source: http://steigan.no/ | Foto: Ofer Berkowitz

Hjelp oss nå ut til flere lesere med våre innlegg

Kr.
Kontakt opplysninger

Kredittkort opplysninger
Denne betalingen er sikret og kryptert via SSL

Faktura opplysninger

Donasjons beløp: Kr. 100

35 KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR