Italia innfører saftige bøter for ulovlige migranter

Italias innenriksminister Matteo Salvini fortsetter kampen mot NGO-enes skip fulle av migranter plukket opp i Middelhavet. Vi snakker her i all hovedsak om unge menn, som har blitt reddet ut av primitive farkoster som menneskesmuglere har forsynt de med. Salvini jobber for å kunne bøtlegge ulovlige migranter med store bøter. Ifølge et dekret som snart vil bli presentert av Salvini i det italienske parlamentet, vil boten lyde på ca. 55 000 norske kroner per migrant.

NGO-ene: bøtene er en krigserklæring!
«Det er som å gi bøter til ambulanser for å kjøre pasienter til sykehuset – det truer alle rettsprinsipper om plikten til å redde liv,» kommer det fra NGO-leiren. Men de utelater å fortelle at det her er snakk om ulovlige migranter. De nevner heller ikke at migrantene i all hovedsak er unge menn som har betalt menneskesmuglere i dyre dommer for å bli fraktet til land med høyere levestandard. Altså snakker vi her om økonomiske flyktninger. NGO-ene snakker også om plikten til å redde liv, men her må det påpekes at Salvini ikke har ønsket å avslå livreddende hjelp, kun forhindre ulovlig migrasjon inn i Italia. NGO-båttrafikken er dessuten et viktig ledd i denne industrien som skaper et næringsgrunnlag for menneskesmuglerne. Menneskesmuglingens omsetning er nå på størrelse med den i narkotikatrafikken, mens livene til unge mannlige velferdssøkere settes på spill i de livsfarlige, primitive farkostene.

Et politisk kontrovers
Som følge av Salvini og sympatisører, har båter med migranter blitt nektet ilandstigning i i Italia. Dette har gjort at båtene med migranter har måttet søke seg til andre EU-land. Den restriktive migrant-politikken har gjort Salvini og partiet hans, Lega, populær blant befolkningen, skjønt dette har blitt oppfattet som kontroversielt av andre krefter i den italienske samlingsregjeringen. Luigi Di Maio, lederen av det andre regjeringspartiet, Femstjernebevegelsen, har fremmet kritikk ovenfor Salvini og Lega. Di Maio ser nok på samarbeidspartneren Lega med ergrelse, siden Lega har høstet størst tillit blant velgerne og sust oppover på meningsmålingene.

Sergio Mattarella, Italias president, har også rynket på nesa over bøter-dekretet. Etter sigende skal han overveie å hindre at det blir vedtatt i parlamentet.

Bruker barn til å spre propaganda
Salvini ga følgende beskjed til NGO-skipet Sea Watch 3, som på tirsdag befant seg utenfor Libyas kyst: «Dere gjør klokt i ikke å ta migranter ombord. Vi vil om nødvendig stoppe dem med alle midler». Via en tweet den 9. mai har Sea Watch 3 spredd en video av en gutt som drukner. Den ledsagende teksten lyder slik (oversatt fra engelsk): «Valgkampanjer pågår: alle snakker om europeiske verdier, vi forsvarer de. Hjelp oss og del denne videoen!»

Ved dette utnytter NGO’ene barn til å spre sin migrasjonsforherligende propaganda. Det er i all hovedsak menn i sin beste alder som trenger denne redningen, ikke barn, men akkurat det vil nok ikke de styrte massestrømmediene formidle. Enn så lenge omkommer uskyldige barn i disse uegnede farkostene fra menneskesmuglere.

Så får vi håpe at Norge får sin egen Salvini. Tiden er overmoden for det, og norske velgere ville med all sannsylinghet gitt sin tilslutning til en slik kandidat.

Kilde: Human Rights Service | Foto: Commander, U.S. Naval Forces Europe-Africa/U.S

Hjelp oss nå ut til flere lesere med våre innlegg

Hjelp oss å lage EKTE nyheter til folket! Ethvert beløp – stort eller lite – hjelper oss å holde driften i gang:

kr.
Velg betalingsmåte
Kontakt opplysninger

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.
Faktura opplysninger

Donasjons beløp: kr. 100 Månedlig

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her