JURYORDNINGEN HER I LANDET HAR ENDELIG FÅTT SIN DØDSDOM!

1
0
A gavel sits in the Luke Air Force Base courtroom Feb. 19. The legal office at Luke handles a multitude of cases involving adverse consequences and well as helping military personnel with their legal issues. (U.S. Air Force photo by Airman 1st Class GRACE LEE)

Det skjedde i dag, og dommen trer i kraft fra 1.1.2018. Juryordningen i rettsstaten bygger på et gammelt prinsipp om at man skal dømmes av likemenn - kallt lekfolk! I og for seg en god ting - men ordningen i Lagmannsretten har den svakhet at man ikke trenger å begrunne dommene sine.

Et annet problem er etter min mening at den ikke forsvinner før politimannen Eirik Jensen skal prøve sin sak på nytt i Frostating Lagmannsrett, og juryens privilegium med en ubegrunnet domsavsigelse vil gjelde fortsatt.

Men alt i alt - den etterlengtede forandringen i vårt rettssystem forsvinner for alltid. Hurra.

Skribent: Jan Egil Andal | Foto: Afp

Hjelp oss nå ut til flere lesere med våre innlegg

kr.
Kontakt opplysninger

Kredittkort opplysninger
Denne betalingen er sikret og kryptert via SSL

Faktura opplysninger

Donasjons beløp: kr. 100 Månedlig Donations

1 kommentar

  1. da er no retts staten norge blitt diktatur staten. Forresten hvor mange skjønner at siste valg er svindlet til så mange % – vi har aldri stemt over 45% her til lands resten har vært stjelt de blanke stemmene for å få over 50% valgdeltakelse og no på siste valg så var det 25 % mere deltakelse???? er det ingen i norske folk som skjønner at det er valgfusk og juks på siste valg?????? er dere blitt så idiot at dere ikke ser dette???

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR