Kjøper barn i flyktningleirer som skal brukes som selvmordsbombere i Europa

1
1

Det mener European Centre for Counterterrorism and Intelligence Studies, ifølge den amerikanske tenketanken Clarion Project.

Det skal være Den islamske statens nyeste taktikk i kjølvannet av nederlagene i Syria og Irak. Senteret nevner leirer i Tyrkia, men ifølge Clarion Project så er Den islamske staten også er aktiv i leirer i andre land. Libanon og Jordan er begge store destinasjoner for flyktninger fra krigshandlingene. Det er også leire for internt fordrevne i Irak.

Det var mediarapporter tidligere i år om at IS betalte smuglere for å bringe barneflyktninger ut av leirene for å bli trent til å delta i Den islamske statens kampstyrker. IS var angivelig forberedt på å betale 1000-2000 dollar per barn i Jordan og Libanon. Tanken var at disse barna først skulle kjempe med IS i bytte mot lønn til både ungdommene og deres familier. På et senere tidspunkt ville IS sende dem til Europa for å utføre selvmordsangrep, skriver Clarion Project.

Rapporten til European Centre for Counterterrorism and Intelligence Studies fremhever den desperate tilstanden til de unge i flyktningleirene, som gjør dem enkle byttedyr for IS som lover dem turer til Europa.

The post Kjøper barn i flyktningleirer som skal brukes som selvmordsbombere i Europa appeared first on Frieord.

Source: Frieord.no | Foto: Jonathan-Hyams

Hjelp oss nå ut til flere lesere med våre innlegg

kr.
Kontakt opplysninger

Kredittkort opplysninger
Denne betalingen er sikret og kryptert via SSL

Faktura opplysninger

Donasjons beløp: kr. 100 Månedlig Donations

1 kommentar

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR