Kraftig økning i antall fattige pensjonister i Sverige – når kommer dette til Norge?

Skåne Bymisjon i Sverige jobber for mennesker i utsatte livssituasjoner, og melder nå om en sterk økning i antall fattige pensjonister. Tall fra desember i fjor viser at 312 000 svensker, 65 år eller eldre, nå lever «med risk for fattigdom». 62% av disse er menn. Disse personene mottar et månedsbeløp som er under 60% av median-inntekten, det vil si rundt 12 000 svenske kroner månedlig (snaut 11 000 norske kroner).

Antall hjemløse svensker over 65 år har økt med 23% i løpet av de siste seks årene, og problemet begrenser seg ikke lengre bare til storbyene. De fleste svenske kommuner opplever nå brist i tilbud av bosted for disse menneskene. I 2017 var 1850 svensker over 65 år registrert som bostedsløse. I Stockholm er bostedsproblematikken særlig uttalt, hvor tallet økte med hele 35% på bare ett år, mellom 2015 og 2016.

De marginale månedlige utbetalingene gjør også at svenske pensjonister har problemer med å ivareta egen helse. Ifølge en SIFO-måling har det blitt umulig for mange av disse pensjonistene å betale for tannlegetjenester. Dette går utover pensjonistenes munnhelse og, i sin tur, den generelle helsen, siden munnens helsetilstand har innvirkning på helsetilstanden i resten av kroppen. Som en kuriositet kan vi nevne at asylsøkere og andre som søker om oppholdstillatelse betaler maks kr 50 per tannlegebesøk.

I følge Mathilda Jägerdén ved Skåne Bymisjon mottar de cirka 150 personer hver dag til bymisjonens café. Disse menneskene søker bistand i form av samvær, frokost eller lunch for 30 svenske kroner.
– Når jeg begynte her for åtte år siden, hadde majoriteten som vi traff én eller annen form for avhengighetsproblem eller psykisk sykdom, og var mellom 30-50 år. Slik er det ikke lengre. Flere, både eldre og yngre, lever i en økonomisk eller sosialt sårbar situasjon, forteller Jägerdén.

Hun sier antallet eldre personer som søker hjelp fordi pensjonen ikke strekker til, har økt. Og at bymisjonen møter eldre som har jobbet hele sitt liv, men som ikke kan leve på pensjonen de får.

Så kan man sannelig lure på hva den radikale influksen av migranter over svenske landegrenser har hatt å si for pengebeholdningen i den svenske statskassa. Det vil si, man trenger vel egentlig ikke lure særlig mye i denne sammenheng, for denne katastrofalt liberale innvandringspolitikken er et pengesluk uten sidestykke. Hva kunne vel ikke disse pengene kunne gjort for de underbemidlede svenske pensjonistene? Disse pensjonistene trodde nok i sin villfarelse at de hadde gjort seg fortjent til penger nok for en verdig alderdom, men nei… Ikke så.

Man kan sannelig lure på hvorfor den svenske borgerkrigen enda ikke har brutt ut i det politiker- og innvandrer-herjede Sverige. Men Lövfen og resten av de skyldige bak denne migrantkomplottet takker sikkert sin skaper for den svenske borgerlige serviliteten. Vil denne freden fortsette å vare? Tja, se det… Neppe, for det har nå gått så langt at strikken snart være tøyd til bristepunktet.

Og hvor lang tid vil det ta før vi i det innvandringsliberale Norge vil oppleve svensketilstander også her? Det er kanskje bare å ønske revolusjonen velkommen i vesten, omenn den viser seg å bli blodig eller ei. For min egen del ønsker et bankkollaps og en periode med mørke, tomme butikker velkommen. Det burde helst skjedd i går, for dette tyranniet – dette globaliststyrte partidikaturet – er en fornærmelse overfor verdens befolkning. La oss få vår sivilisasjons uungåelige sammenbrudd overstått. Et tips til alle nordmenn er å skaffe seg tilstrekkelig med tørrvarer og en fiskestang, så tar vi like så godt denne forventede undergangen av dette korrupte, pengestyrte makthegemoniet nå!

Kilde: Samhällsnytt

Hjelp oss nå ut til flere lesere med våre innlegg

Hjelp oss å lage EKTE nyheter til folket! Ethvert beløp – stort eller lite – hjelper oss å holde driften i gang:

kr.
Velg betalingsmåte
Kontakt opplysninger

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.
Faktura opplysninger

Donasjons beløp: kr. 100 Månedlig

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her