Lederen for separatistene i Donetsk drept i attentat

Aleksandr Zakhartsjenko (42), som var lederen for den sjølerklærte folkerepublikken Donetsk ble drept av en bombe på stamkaféen sin i sentrum av byen Donetsk. Russiske myndigheter mener at han ble drept i et terrorangrep iscenesatt av myndighetene i Kiev, mens ukrainske myndigheter påstår at han ble drept av sine egne.

Zakhartsjenko ble født i Donetsk i 1976. Han hadde en utdannelse i industriautomasjon far universitetet i byen. Da opprøret i Donbass begynte etter statskuppet i Kiev i 2014 sluttet han seg til militsen og deltok i overtakelsen av rådhuset i Donetsk. Han ble oppnevnt til regjeringssjef i folkerepublikken Donetsk i august 2014. I november samme år ble han valgt til regjeringssjef etter å ha fått 77,5 prosent av stemmene i det valget den sjøloppnevnte folkerepublikken organiserte.

Zakhartsjenko var en av underskriverne av Minsk-avtalen, og det at han er drept på denne måten kan få negative virkninger på det som måtte være igjen av fredsprosessen i Ukraina. Han var en karismatisk leder og hadde stor autoritet i hele Donbass.

Maria Zakharova, som er talsperson for Russlands utenriksdepartement, uttalte at drapet var et resultat av ukrainsk terror, noe sikkerhetstjenesten SBU i Ukraina benektet.

Flere separatistledere er blitt drept i den siste tida, skriver USA-kanalen Radio Free Europe.

De to folkerepublikkene Donetsk og Luhansk er i krig med regimet i Kiev og deres ledere er opplagte terrormål, og ikke minst Aleksandr Zakhartsjenko. Men det er for tidlig å si hva som faktisk har skjedd.

Source: http://steigan.no/

Hjelp oss nå ut til flere lesere med våre innlegg

Hjelp oss å lage EKTE nyheter til folket! Ethvert beløp – stort eller lite – hjelper oss å holde driften i gang:

kr.
Velg betalingsmåte
Kontakt opplysninger

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.
Faktura opplysninger

Donasjons beløp: kr. 100 Månedlig

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her