Løgner blir før eller siden gjennomskuet – Nå er spørsmålet: Hvor er (var) Gilbert?

Den 27. mai falt “bomben” som med all tydelighet viser at det serves løgner om forholdene på Gazastripen: Det kommer for en dag at terrororganisasjonen Hamas, som tidligere har mottatt både økonomisk og moralsk støtte fra bl.a. norske myndigheter, under siste konflikt sørget for å rydde alle politiske motstandere av veien mens stridighetene pågikk. Det oppsiktsvekkende er at de verste grusomhetene som omtales foregikk på sykehuset al-Shaifa i Gaza by.

Det er ved dette sykehuset de kjente norske legene Jon Fosse og Mads Gilbert jobbet både før, under og etter konflikten.

Rapporten fra Amnesty International kan leses i sin helhet her.

Det er tidligere vært fremsatt påstander om bl.a. plassering av rakettutskytningsramper inne på sykehuset, og at Hamas benyttet sykehuset som et kommandosenter/våpenlager under stridighetene. Absolutt samtlige saker som er omtalt er dementert av den nevnte Gilbert.

Nå viser det seg at det i tillegg til de nevnte forhold også ble foretatt drap og tortur inne på sykehuset, og det skjedde samtidig som Gilbert jobbet der.
Minervanett har foretatt en kort oppsummering av de mest graverende forholdene omtalt i rapporten.

Etter at rapporten ble sluppet har det vært bemerkelsesverdig stille fra den ellers så frittalende Gilbert.

Det er på det rene at det i tillegg til den krigen som utkjempes i områdene, så pågår det en aktiv propagandakrig. I denne propagandakrigen har Hamas en rekke norske støttespillere. De fleste husker nok daværende utenriksminister (nå AP-leder) Jonas Gahr Støre da han ble tatt i løgn vedrørende kontakten han hadde med Hamas.

Denne gangen er det Gilbert som har mye å svare for.  Skjønt, noen uttalelse fra Gilbert foreligger ikke.

Foreløpig!

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her