Manglende strategisk klokskap?

4
59

Dette spørsmålet fremkom om Angela Merkel under en tankevekkende kronikk av Christian Skaug på document 12/5/18 under tittelen «Er Europa en del av Vesten?». Han påpekte at Merkel synes å være en kombinasjon av et oppblåst selvbilde og sårede følelser overfor Trump, som turde kritisere og karakterisere henne som vestens globalist-arvtager etter den forfeilede Obama. For, selv med et Storbritannia på vei ut av EU og med Russland som vår nabo i en verden med et sterkt fremvoksende Kina, synes Merkel parat til en «sikkerhetsmessig skilsmisse» med USA. Alle statslederne i Europa husker hennes tidligere tyske diktat om åpne grenser til fremmede (mest muslimer) som galskap. Dog, ulikt Trump er alle disse altfor konforme og feige til å si det.

En påfølgende debattant sa at Merkel representerer en fører-ideologi som mangler ydmykhet eller evne til selvkritikk. Som Skaug påpeker, er Tyskland til tross for å være den økonomisk sterkeste i Europa, nærmest å regne som en utenrikspolitisk dverg. For en statsleder som ellers er meget opptatt av eget lands interesser, finnes det knapt «strategisk klokhet» i hennes opptreden. Blant annet ved hennes åpne tvil om USA virkelig er Europas venn og allierte - det sågar på tvers av den viktige Nato-traktaten...Også fra et innenriks synspunkt synes Merkels uttalelser ukloke. Erna Solberg synes imidlertid å beundre henne.

Som den industrielle stormakten, ja eksportøren, har Tyskland hatt spesiell og stor fordel av atom-avtalen med Iran, den som Trump med gode argumenter nå har sagt opp. Iran-avtalen ivret Tyskland for, og fikk de andre EU-landene med seg, inkludert Norge. Men hvordan kan en dårlig avtale med mulla-regimets Iran bli viktigere for Tyskland (og oss) enn forholdet til USA? «Da er det mer enn den manglende strategiske fornuften som gjør seg gjeldende. Det er simpelthen et Europa som har mistet seg selv», sier Skaug. Og han fortsatte slik: «I et Europa som har underkastet seg islam, har europeiske ledere også utviklet typisk islamske skavanker som æreskoder og hykleri til perfeksjon: Det spiller ikke så stor rolle om du forteller behagelige løgner som er farlige; det er langt verre dersom du forteller ubehagelige sannheter til opplysning og hjelp - for det er krenkende...» Og, dessverre, at «de andre europeiske lederne, Norge inkludert, anser denne utenrikspolitiske «amatørens» ord som lov. Kapteinen på skipet er blitt gal, men offiserene tør ikke annet enn å lystre, og passasjerene er prisgitt den gale kapteinens navigasjon. Kunne vi vennligst få vedkommende førtidspensjonert?»

Michel Rachel Suissa hadde dagen før langt på vei forklart Iran-realitetene gjennom document.no med kronikken «Irans krig mot Israel er i gang» hvor hun ubehagelig påminnet oss om at «Atom-avtalen med Iran» har mange ting til felles med den berømte München-avtalen av 30. september 1938; forløperen til den annen verdenskrig. Til stede den gang var statsministrene fra Storbritannia, Frankrike, Italia og Tyskland, sistnevnte representert av Adolf Hitler som også signerte, men som deretter ordnet grensespørsmålene helt til egen fordel, og som året etter invaderte Tsjekkoslovakia og Polen.

EU-konstellasjonens økonomiske interesser (ledet av Tyskland) synes å forklare kortsiktige kommersielle interesser fremfor de alvorlige langsiktige og langt mer globale Iran-truslene. Samt, uforklarlig, det å ødelegge for sikkerhets-gjensidighet med USA. Ja, EU-kapteinen synes gal, men støttes fremdeles av Erna Solberg og de fortapte norske riksmedier ute av stand til å reflektere og rapportere om den økende samfunnsfaren.

For siden mai måned har motstanden mot Merkel bare øket, også internt i Tyskland hvor hun synes tvunget til snart å måtte gå av pga innvandringspolitikken. I fjor skrev landsmannen Thilo Sarrazin med forlagssuksessen «Tyskland avskaffer seg selv» som solgte i 1,5 millioner eksemplarer. Hans neste bok skulle ha kommet ut i august under tittelen «Fiendtlig overtagelse - hvordan islam hindrer fremskritt og truer samfunnet». Men den er nettopp nektet trykking, et opplagt nytt anslag mot det åpne, frie samfunn.

Slik går det, alle multikulturelle festtaler i Europa etterhvert forvandles til hån. Men det til tross, fortsetter elitene med sin uærlighet. De beskytter heller de virkelige rasistene, ikke oss. Det gjelder Merkel, Macron, May og Erna Solberg, alle feige og forfeilede.

 

Dan Odfjell, samfunnsdebattant.

Kilde: Bilde fra Wikipedia.

4 KOMMENTARER

  1. Kan ikke FATTE hvordan tyskerne har tillat denne dama å rasere deres eget hjemland via masseimmigrasjonen. Helt ubegripelig, men det viser vel bare hvordan alt kan kjøpes for den rette sum. Personlig er jeg imidlertid av den formening at handelsavtaler bare bygger på et pengesystem som er brukt mot folket, og at tospannet Nato og USA er del av det samme maktkonglomeratet som kontrollerer pengesystemet. USA og lillebror Nato er selve krigsmaskinen som makteliten bruker slik de selv vil. Den amerikanske generalen Wesley Clark har jo fortalt oss helt åpenlyst om hvordan fikk kjennskap til USAs imperialistiske monsterplaner mot fjerne land, før planene ble utført. Så at lille Norge tilslutter seg denne galskapen, det tror jeg ikke kloden vår tjener noe på. Her er Wesley Clark som avslører galskapen:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR