Masseprotester i Østerrike mot planer om 12-timersdager

1
31

Om lag 80.000 mennesker demonstrerte i Wiens gater 3. juli 2018 mot den høyreorienterte regjeringas planer om å tillate arbeidsdager inntil 12 timer. De krevde folkeavstemning om denne loven, men forslaget blir antakelig vedtatt. Dette skriver Deutsche Welle.

Den faglige landsorganisasjonen, som arrangerte demonstrasjonen, sa at det var nærmere 100.000 som deltok. I sosiale medier bruker denne bevegelsen taggen #12StundenTag

Den østerrikske regjeringa under ledelse av det høyreorienterte ÖVP og forbundskansler Sebastian Kurz ønsker å endre arbeidslivslovene for å gi kapitalen ”større fleksibilitet”. En av de mulighetene kapitaleierne får er å utvide arbeidsdagen i form av tvungen overtid slik at arbeidsdagen kan bli inntil 12 timer.

En slik mulighet til å bruke 12-timersdager finnes allerede, men den forutsetter enighet mellom bedriften og fagorganisasjonen. Den nye loven vil gjøre det mulig å pålegge de ansatte arbeidsuker på 50 eller 60 timer, skriver krone.at.

Den østerrikske regjeringa har sikret seg solid flertall for loven i forbundsdagen, siden både ÖVP og FPÖ støtter den. De to partiene har til sammen 113 av totalt 183 delegater i forbundsdagen.

Lederen for den faglige landsorganisasjonen ÖGB, Wolfgang Katzian, sier at fagbevegelsen vil motsette seg loven med alle de virkemidlene den har til sin disposisjon. ÖGB har om lag 1,2 millioner medlemmer.

Source: http://steigan.no/

Hjelp oss nå ut til flere lesere med våre innlegg

kr.
Kontakt opplysninger

Kredittkort opplysninger
Denne betalingen er sikret og kryptert via SSL

Faktura opplysninger

Donasjons beløp: kr. 100 Månedlig Donations

1 kommentar

  1. Det som vi kan lære av er folkeavstemningen. Det er demokrati. Om flertallet ønsker 12t dager, er dette det folket vil. Se på Oslo, der styrer noen narkiser og folk som ikke ønsker frihet for folket og de styrer pga idiotiske oslofolk!

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR