Med Romfolket ned i lommene

Bildet er fra Vaterlandsparken i Oslo, der politiet nå daglig er og minner om at denne ikke er egnet som campingplass.

Den følelsesladde, medieskapte kampanjen om Romfolket har sine skyggesider. Statistikk fra Asker og Bærum politikammer som omfatter hele 2012 og frem til juni i år, viser at 70% av alle lommetyverier nå kan knyttes til rumenere. I det store og hele er denne synonymt med det som nå kalles “Romfolk” i våre medier.

Aftenposten kan fortelle at en gjennomgang av 171 dommer mot rumenere i Oslo, Asker og Bærum i 2012 og fram til juni i år, viser at hele 152 av dommene gjelder tyveri, heleri eller ran, skriver Aftenposten. I hovedsak dreier det seg om lommetyverier. Men en god del dommer som er avsagt dreier seg om butikktyverier, og innbrudd i privatboliger, og en god del tyveri tyveri av diesel og metaller, som kobber.

Så lenge tigging er lovlig, gir det et grunnlag for å komme til Norge. Det gjør det også umulig å stoppe folk som kommer til Norge uten penger til oppholdet, fordi de kan si at de har planer om å tigge, sier politiadvokat Morten Reppen i etteretnings- og vinningsavsnittet i Oslo politidistrikt, i en kommentar til NTB.

Bildet er fra Vaterlandsparken i Oslo, der politiet nå daglig er og minner om at denne ikke er egnet som campingplass.
Bildet er fra Vaterlandsparken i Oslo, der politiet nå daglig er og minner om at parken slett ikke er egnet som campingplass.

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her