Men Riksrevisjonen gransker NRK uansett

Riksrevisjonen beklager ordlyden i en email som varselt om en omfattende granskning av NRK, der begrepet “Presse-etiske hensyn” ble brukt. Men granskningen av NRK kommer likevel. Riksrevisor Jørgen Kosmo (Ap) skal på sin side ikke være kjent med nevnte ordlyd, som var et resultat av et noe uheldig byråkrat-språk lenger nede i systemene.

Nå tar Riksrevisjonen offisielt to skritt tilbake i forhold til nevnte ordlyd i en epost, der man angivelig også skulle granske «om NRK har rutiner, incentiver og redaksjonelle kontroller som sikrer at presseetiske hensyn blir godt ivaretatt.»

– Vi har forståelse for at NRK, kulturdepartementet og andre reagerer på våre henvendelser i forbindelse med Riksrevisjonens årlige undersøkelse av statlige selskaper. At henvendelser av en slik art og med en slik ordlyd ble gjort, er en svikt i våre egne rutiner, sier ekspedisjonssjef Therese Johnsen i Riksrevisjonen.

– I e-postene som gikk til tidligere generalsekretær i Presseforbundet Per Edgar Kokkvold, TV 2 og SVT gikk vi klart utover det som er Riksrevisjonens oppgave. E-postene burde ikke vært sendt. Vi vil kontakte dem som har mottatt våre henvendelser og beklage og forsøke å oppklare, sier Johnsen.

Nå skal Riksrevisjonens rutiner gjennomgås. Men det er fortsatt klart at den samme Riksvisjonen kommer til å granske NRK så det holder, i tråd med statuttene knyttet til kontroll med statsinstitusjoner. Riksrevisjonen har 500 ansatte, og det skulle holde til å granske statskringkastingen med sine 3500 ansatte, om de tar tiden til hjelp.

Les også: NRK granskes

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her