MORAL – DET SIVILISERTE SAMFUNNNS BÆREBJELKE!

0
1

Brister moralen så brister sivilisasjonen. Jeg er veldig bekymret for vi har alle lest historien om Sodoma og Gomorra og de antikke byenes skjebner. Dette var en gang barnelærdom og vi tok læredom av historien av byenes skjebne - enn så lenge.

Imidlertid, historien ble glemt - uvisst av hvilken grunn. Moral var livslærdom og det var viktig.

Bannord er demoraliserende - langt inn på 1980 tallet brukte man ikke bannord i den grad vi gjør i dag - for det var amoralsk! Tidligere var det vi kallte pornoblader barnemat mot det man i beste barnetv-tid får servert i motereklamen.

Vi gutter på 60-tallet brukte grove bannord på fotballbanen, men det var langt unna jentene og foreldrene våre - for de var aldri der. For jentene var bannskap tabu. Heller ikke hjemme turde ikke vi gutter å banne - det var forbudt!

Nå er moralnivået nærmest katastrofalt lavt. Sexualovergrep mot kvinner florerer. Den generelle kriminalitetsøkningen er enorm og bryter nye barrierer, narkotika nytes åpenlyst på gatene våre og overdosedødsfallene florerer.

Vi er definitivt inne i en vond sirkel - vi ser ingen positiv endering i utviklingenn. Sodoma og Gomorra var dessverre bare starten - hvor vi ender er det vel få som ikke kan se for seg.

Et ødelagt samfunn!

Skribent: Jan Egil Andal | Foto: public domain

Hjelp oss nå ut til flere lesere med våre innlegg

kr.
Kontakt opplysninger

Kredittkort opplysninger
Denne betalingen er sikret og kryptert via SSL

Faktura opplysninger

Donasjons beløp: kr. 100 Månedlig Donations

INGEN KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR