NÅR HAR HØYREEKSTREMISTER HER I LANDET VÆRT EN SIKKERHETSTRUSSEL MOT NORGE?

5
298

Jeg undres hver gang jeg hører høyreekstremister blitt nevnt som en trussel mot mine medmennesker her i landet? Selv fra statsminister Erna Solberg? Joda, jeg kjenner godt til at en særlig forstyrret person tok livet av mange uskyldige mennesker på Utøya - men var han Høyreekstrem? Der er jeg i tvil - han var vel heller nynazist! Her råder det en solid begrepsforvirring for alle skjønner at det er mer svung i nazibegrepet - derved blir det brukt.

Hvor mange organiserte høyreekstreme er det her i landet, og følgelig hvor stor er trusselen? Hvordan kan man påstå at høyreekstreme representerer en fare for samfunnet? Når slapp de en bombe i en restaurant her i landet, eller kjørte ned uskyldige mennesker på et fortau?

Selv har jeg selvsagt aldri hatt sympati for noen ekstremister enten de hører til høyre eller venstresiden - ekstremister er en uting ekstremiteter likeså.

Virkeligheten ser vi klart i dag. Den står i sterk kontrast til de venstrevridde, inkludert arbeiderpartiets stor helt Jonas Gahr Støre som hver gang ekstremisttrusselen nevnes drar han frem de farlige høyreekstremistene og stjerneeksemplet hans Utøyatragedien. Altså en gal mann og en enkelt episode, men som man selvsagt ikke skal underslå alvorligheten av - allikevel.

Vi hadde også et par episoder med en viss Arne Myrdal som fant frem stokken sin og jaget venstreekstremister på dør. Men dette er vel et halvt hundre år siden. Sikkerhetstrussel? Definitivt ikke.

Så forventer jeg selvsagt at media, tv og avisjournalistene våre som kanskje etterhvert kan utøve den kunstart det måtte være å klargjøre en ting - hvordan kan noen få såkallte nynazister som dukker opp hvert tiende år representere en fare som ikke bare påkaller venstresidens oppmerksomhet hele tiden men også Politiets Sikkerhetstjeneste PST?

Noen?

Skribent: Jan Egil Andal | Foto: hdur

Hjelp oss nå ut til flere lesere med våre innlegg

Kr.
Kontakt opplysninger

Kredittkort opplysninger
Denne betalingen er sikret og kryptert via SSL

Faktura opplysninger

Donasjons beløp: Kr. 100

5 KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR