Når mobberen skjuler seg bak bibel og kristen tro

7
3

Jens-Kristian Heistad stod under et tre med tauet klart i hendene. Årevis med hets og trusler på nett og mobil holdt på å ta livet av ham.  Jens-Kristian Heistad er bare 15 år gammel, men gjennom nesten hele livet har han opplevd å bli utestengt, truet og mobbet. Frem til sjette klasse var mobbingen noe som stort sett skjedde i skolegården. Men da han fikk mobiltelefon med tilgang til Facebook, Instagram og Snapchat var det ikke lenger noe sted å gjemme seg for mobberne. Ofte kom det et svart bilde der de hadde skrevet at de skulle ta meg, hvor stygg jeg var eller at jeg ikke burde leve, forteller Heistad til NRK. Heistad er bare en av mange som har fått oppleve hvor kynisk og iskalde folk kan være

Mobbing og sjikane er noe de fleste av oss heldigvis tar avstand i fra. Derfor forsøker vi å unngå å bruke ondsinnede karakteristikker av våre medmennesker. For en kristen bør det ikke være naturlig å gå rundt med et ønske om å såre vår neste ved vår ord eller handlinger. Dersom man bruker litt tid og “googler” eksempelvis mobbing og selvmord, får vi opp mange historier. Ved jevne mellomrom slår avisene opp historier om mennesker som har tatt sine egne liv på grunn av mobbing og sjikane. Historien om Jens Kristian Heistad som du kan lese i sin helhet her, er bare en av mange slike historier, og hver eneste en burde gjøre inntrykk, spesiellt for dem som omtaler seg selv som lyset barn. Mobbing og sjikanering kan få fatale konsekvenser. Nettopp det fikk mammaen og pappaen til den 13 år gamle Daniel Fitzpatrick oppleve da deres sønn ikke orket mer av mobbingen på facebook og andre sosiale medier. 13 åringen gav rett og slett opp og så ingen annen utvei enn døden

En dypt preget far forteller her gråtkvalt om tragedien som rammet hans sønn da mobberne vant og drev den forpinte 13 åringen i døden (saken fortsetter)

Aftenposten kunne for noen år tilbake fortelle om den 14 år gamle Stian hvor mobberne hadde et klart mål, nemlig å se gutten død, og redskapet man anvende var krenkende ord, stygge karakteristikker i det som fortonte seg som et mobbe og sjikanemareritt for gutten. (Les historien fra Aftenposten)  Historiene om mobbeofrene som tar sitt eget liv eller forsøker å gjøre det er mange, og det er ikke bare barn og unge som ender i ei trist grav fordi de ble utsatt for sjikane og mobbing som regel i form av ondsinnede ord og karakteristikker. I historien fra TV2 leser vi ” I 2010 tok den 53 år gamle sosialarbeideren Lasse Persson livet sitt. Kollegaer hevder i ettertid at han ble mobbet på arbeidsplassen skrev TV2 om saken i 2014. Dette er bare noen av de eksempler vi finner om hva slags følger mobbing og sjikane kan få hos dem som blir rammet.

Kristen mobbing

Også blant “kristne” eller “religiøse” ser vi nå at alvorlig mobbing av andre mennesker foregår. Vi vet om “kristne nettroll” som bruker store deler av livet på å sjikanere og mobbe dem de ikke liker. Man kan bare lure på hva det er som driver religiøse mennesker til å finne seg noen hat-objekter som så omtales med grove skjellsord og karakteristikker på nettsider og eksempelvis You Tube. Hva slags glede kan man egentlig finne i å omtale andre mennesker som “psykopat”, “narsissist” “ekkel”, “gammel gris”, “horebukk” osv osv? Det er ikke tvil om at mobbing og sjikane som fenomen er noe som ikke har sitt opphav i Guds vilje. De fleste av oss vil nok mest sannsynlig konkludere med at mobbere og hetsere er inspirert av en annen kilde enn Gud. I efeserbrevet kapittel 4 leser vi følgende: “Ingen råtten tale gå ut av eders munn, men sådan tale som er god til nødvendig opbyggelse, så den kan være til gagn for dem som hører på; og gjør ikke Guds Hellige Ånd sorg, han som I har fått til innsegl til forløsningens dag!  Allslags bitterhet og hissighet og vrede og skrik og spott være langt borte fra eder, likesom all ondskap; (Ef 4,29-31)

Source: Søkelys.com | Foto: Ingrid Tinmannsvik / NRK

Hjelp oss nå ut til flere lesere med våre innlegg

kr.
Kontakt opplysninger

Kredittkort opplysninger
Denne betalingen er sikret og kryptert via SSL

Faktura opplysninger

Donasjons beløp: kr. 100 Månedlig Donations

7 KOMMENTARER

 1. Uffda.. Denne saken lukter “hit-piece” mot kristendommen lang vei. Dårlig skrevet emosjonell røre, med ett sting mot kristendommen. Traurig. Da skiller jeg vei med dere, lykke til og god bedring! PS! Blir nok mye bedre med jødedommen og islam. lol

  • Dustete kommentar der du fortrenger virkeligheten for å kunne fortsette å hjernevaske deg til å tro at de kristne er så snille.
   Alle religioner ødelegger folks personlighet og gir de kunstige verdier og lav moral der de lærer seg å hate. Islam er eksperter på dette. Mens kristne forholder seg til å bare hate homofile, men noen må de religiøse hate for ellers virker ikke religionene slik de skal. Noen må alltid tiltrekke seg vreden mennesker får av å undertrykke sin seksualitet slik alle religioner gjør med folk. Religioner lærer folk at tissen er full av synd og kun religionen har medisinen som gjør at du ikke havner i helvete når du klør på tissen. Så homofile og alenemødre har fått føle denne kristne “kjærligheten”i årevis de, mens du benekter det. Vet ikke om du er frekk eller dum faktisk, litt begge deler?
   Du er en slik selvhjernevasker ser jeg.
   Gå heller i deg selv og sjekk om dette ikke gjelder deg og dine, jeg er også en som ble mobber noe helt for jævlig av de kristne. Presten i bygda her kom på døra for å få fjernet “det der” som han mente ikke var kristelig å ha hjemme, og pekte på min hjerneskadde tante.
   De lavmoralske religiøse menneskene har mye å lære av oss ikke-religiøse om hvordan de oppfører seg og hvordan de skal slutte å benekte virkeligheten.
   Religiøse er bevist å ha lavere empati for de som ikke tilhører samme tro enn dem. Denne begrensingen har ikke de som er uten religion.
   Særlig muslimer og kristne er opplært til å se verden gjennom tykke “oss og dem” briller.
   Å svare at “det blir nok mye bedre med islam eller jødedom” viser begrensingen religiøse får av å tro på eventyrene om guder og andre fantasifigurer med vinger på ryggen.
   Man skal ikke erstatte en løgn med en annen, man skal lære de mennesker som kommer etter oss om å ikke lyve og lage falske virkeligheter.
   Ingen religiøse bør tas seriøst i 2017, det er helt forferdelig at de religiøse fortsatt er så mange. Men hjernevasking av barn er religionenes viktigste verktøy. Hindrer vi de religiøse i å hjernevaske ungene med dårlig moral, er faenskapet religion utryddet på et par generasjoner. Men så lenge de religiøse får lov å hjernevaske unger før de vet forskjellen på fantasi og virkeligheten, da blir det med terror, mobbing og lavmoralske mennesker som skal sloss om hvilken gud som er sterkest.

  • Du tillegger meg noen tanker, ord og egenskaper jeg ikke har, basert på din dårlige erfaring med noen “kristne”. Jeg er ingen typisk kristen, da jeg er mer opptatt av de faktiske verdiene som læres bort enn noe annet. Og forsøker å leve etter disse så godt jeg kan. At mange “kristne” dømmer folk og skaper negativ stemning vet jeg, og dessverre har det også en tendens til å bli “oss og dem”. Men dette gjelder altså ikke alle, og spesielt de som faktisk tar seg bryet med å forstå det kristne budskapet. For min del kan andre få gjøre hva man vil så lenge man ikke skader andre, og helst ikke seg selv heller. Det er selvfølgelig veldig synd at du og denne gutten opplevde det som skjedde! PS! Har du lest Grunnloven? “§ 2.
   Verdigrunnlaget forblir vår kristne og humanistiske arv. Denne Grunnlov skal sikre demokratiet, rettsstaten og menneskerettighetene.” og “Kongen skal alltid bekjenne seg til den evangelisk-lutherske religion.”.

  • Konger er egentlig like avleggs som guder i 2017.
   Man trenger da ingen religion for å vite hva som er galt å gjøre mot andre. Jeg ser på religion som med onani, helt ok at du gjør det men gjør det når du er alene og ikke trykk det i ansiktet på alle du møter.
   Hadde man ikke hatt med guder og evig liv i himmelen, så hadde sikkert noen av budskapene i kristendommen hatt noe for seg.
   Men rett skal være rett, kristendommen har kopiert sin moral fra tidligere religioner. Religioner hadde vi fordi vi trengte forklaringer på hendelser som f.eks jordskjelv og vulkaner.
   Og dette:
   Verdigrunnlaget forblir vår kristne og humanistiske arv. Denne grunnlov skal sikre demokratiet, rettsstaten og menneskerettighetene.
   Betyr ingenting i det hele tatt, bare svada uten noen skikkelig mening.
   Og vår arv er fra vikingene den, uten den delen av vår historie hadde vi ikke hatt våre særegne norske verdier. De stammer fra den gangen de, ikke fra kristendommen og kvinneundertrykking.

  • Jeg er enig med det meste av det du sier, og spesielt det med vikingene. Men ja, vi får forskjellige erfaringer i livet, og tar valg utifra det. Jeg er i hvert fall helt enig i at religion/livsfilosofi er en privatsak. Du får ha en god dag videre, og uansett livsvalg så ønsker jeg deg i hvert fall alt vel! 🙂

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR