Negativ til statstøttede imamskoler

“Jeg ser ikke noen kobling mellom imamskoler og integrering. Det hjelper ikke å bli lært opp i norsk tankesett når det uansett er koranen som troner høyest”. Det sier lederen for Demokratene i Kristiansand Makvan Kasheikal til Fædrelandsvennen i en kommentar til at avtalen mellom FrP, Høyre og opposisjonspartiene på Stortinget inneholder en åpning for å etablere statsstøttede imamskoler i Norge.

“Det finnes grunnleggende ritualer i islam som ikke er diskuterbare engang, for eksempel når det gjelder kvinnerettigheter”, sier Kasheikal. Han mener det ikke utgjør noen forskjell at imamene utdannes i Norge.

“For hvem skal lære opp disse imamene? Lærerne må jo hentes fra utlandet. Dessuten er pensumet det samme uavhengig av om det er arabisk eller norsk imamskole,” mener han.

“Å starte imam-skoler vil ikke føre til et mer moderne islam, eller mer integrering. De klarer aldri å få en imam til å bli vestlig, når det uansett er koranen som råder til syvende og sist”, sier Kasheikal til Fædrelandsvennen.

Kasheikal har selv vokst opp som muslim i Iran, men anser seg ikke som muslim i dag. “Jeg tror på mennesket,” sier han. Han sier man heller må ha et større fokus på å lære innvandrere å leve i et norsk samfunn.

“Vi trenger kursing i demokrati, og i vestlige verdier. De som kommer til landet må forstå at dette samfunnet er for alle, men du må følge felles lover som er beskyttet av menneskerettighetskonvensjoner.”

Source: Demokratene.no

Norgesavisen.no kan ikke leve på luft og kjærlighet

Kjære leser av Norgesavisen.no,

Norgesavisen.no har nå vært i drift i over 3 år uten en krone i støtte fra det offentlige. Utviklingen av Norgesavisen.no har kostet masse penger, og den daglig driften og markedsføringen koster i sum enda mer.

Norgesavisen.no er en av svært få aviser i Norge som tør publisere politisk ukorrekte saker der andre aviser tier. Mange vil hevde at et demokrati ikke kan fungere uten en fri presse.

Akkurat nå hviler driften av Norgesavisen.no på 1 person. Selv om Norgeavisen.no er etablert av kjærlighet til vårt fedreland, kan ikke avisen overleve på luft og kjærlighet alene. Det er tungt økonomisk og ikke bærekraftig på sikt. Skal Norgesavisen.no overleve, er avisen helt avhengig av din støtte.

Vær snill å gi en donasjon for å holde Norgesavisen.no levende. Og gjerne gi din støtte en gang hver måned.

Tusen takk!

kr.
Velg betalingsmåte
Kontakt opplysninger

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.
Faktura opplysninger

Donasjons beløp: kr. 300 Månedlig

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her