Norge: Uvanlig mange dødsfall som følge av medisin-bivirkninger i 2018

I disse tider med hysteri rundt meslinger og vaksinetvang, tenkte jeg ta en titt på antall dødsfall som følge av medisin-bivirkninger i fjor. Kildematerialet er årets bivirkningsrapport fra Legemiddelverket, hvor det framgår at vi i 2018 hadde urovekkende mange dødsfall i denne kategorien, med 175 dødsfall. Det er kun ett år som topper dette, nemlig året 2015 da antallet dødsfall strakk seg opp i 179.

Bivirkninger fra blodfortynnende legemidler var det som førte til flest dødsfall også i 2018, med 57 tilfeller. Det blodfortynnende preparatet Apiksaban (Eliquis) tronet øverst med 23 dødsfall, påfulgt av Warfarin (Marevan) med 11.
– Blodfortynnende legemidler er livsviktig behandling for mange pasienter, men det er også en behandling som kan gi alvorlige bivirkninger, sier medisinsk fagdirektør i Legemiddelverket, Steinar Madsen, til Dagbladet. En mulig bivirkning kan være hjerneblødning, noe som har sin årsak i at blodet blir for tynt.

På plassen bak blodfortynnende medisiner finner vi kreft-medisiner og medisiner som virker på immunforsvaret. Her teller vi 48 dødsfall. På plassen etter det følger bivirkninger fra legemidler som virker på nervesystemet, med 44 dødsfall.

Fjoråret topper imidlertid lista når det gjelder totalt antall innmeldte bivirkninger fra medisiner. Legemiddelverket kunne telle hele 5623 slike meldinger, hvor 30% av de ble karakterisert som alvorlige tilfeller.

Disse tallene er litt å tenke på når vi i disse dager konstaterer at politikere ivrer for at staten skal overta eiendomsretten over nordmenns kropper ved å påtvinge oss vaksiner. Ingen nordmenn har omkommet av meslinger på de siste 30 år. Ingen! Skolemedisinen er i dag tredje-største årsak til at mennesker i Vesten omkommer. Dette i følge forhenværende leder ved forsknings- og informasjonssenteret Cochrane Norden, lege og forsker Peter Gøtzsche. Han sier at antall dødsfall som følge av bivirkninger fra psykiatriske medisiner alene ville kvalifisert for denne lite hyggelige tredjeplassen. Hvem sa noe om «helsevern»?

Vaksiner tilside, kanskje det er på tide å stikke fingeren aldri så lite i jorda og fokusere der hvor skoen egentlig trykker. Hva med å stede det absurde vaksinehysteriet til ro nå, og isteden fokusere på det offentlige helsevernet selv?

Bygget på en artikkel i Sykepleien.

Hjelp oss nå ut til flere lesere med våre innlegg

Hjelp oss å lage EKTE nyheter til folket! Ethvert beløp – stort eller lite – hjelper oss å holde driften i gang:

kr.
Velg betalingsmåte
Kontakt opplysninger

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.
Faktura opplysninger

Donasjons beløp: kr. 100 Månedlig

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her