Norges håndtering av French-saken må være helt unik og kan sende feil signal til kriminelle

8
207

De fleste nordmenn er vel i dag enige om at det er gledelig at French ble løslatt. Jeg er spesielt glad på hans mors vegne, som har støttet sin sønn på en for alle mødre forbilledlig måte. Jeg må også innrømme at jeg blir rørt av akkurat det. Hvem kunne ikke ønsket seg en slik mor!

At det på selveste 17.mai overskygget alle andre reportasjer og nyheter, selv av alle multikulturelle innslag i norske 17. mai tog med flagg fra egne opprinnelsesnasjoner og bunad fra NAV, bør mane til ettertanke. Vi forteller med dette hele verden at vi anser oss som best på rettsvesen og rettferdighet, i hvertfall mye bedre enn Kongo. Mange synes det i dag er flaut å være nordmann.

Slik denne saken er blitt behandlet av norske politikere, skulle man tro at French var tatt som gissel istedenfor det faktum at han var dømt for mord. Man kan heller ikke forvente seg norsk fengselsstandard, som overgår vår standard for brukere av eldreomsorgen med stor margin, i andre land. Detter er jo noe nordmenn bør sette seg inn i, før de begår kriminalitet ute i verden. Det kan virke som om kriminelle fra andre land har satt seg inn i norsk fengselstandard, da mange opplyser at de har bedrevet kriminalitet i Norge for nettopp og kunne benytte seg av den.

Hvis man tenker seg situasjonen motsatt, som det ikke er unaturlig at vil skje oftere og oftere på grunn av innvandringen, nemlig at 2 kongolesere blir arrestert i Norge mistenkt for drapet på en norsk sjåfør. Hvordan ville vi oppfattet det hvis kongolesiske myndigheter da hadde lagt slikt press på Norge som vi har lagt på Kongo? Og hvordan ville reaksjonen i Kongo vært om vi hadde løslatt dem? Antakeligvis ingen, vil jeg tro.

Det kan også være mulig at French kunne blitt løslatt tidligere uten det voldsomme norske presset, fordi flere kongolesiske myndighetspersoner har følt seg viktiggjorte i denne prosessen og har hatt egeninteresse av at den ble lang.

Hva dette sirkuset har kostet Norges skattebetalere, vet vel ingen. Men alle forstår vel at pengene hadde kommet bedre og flere til nytte hvis de hadde blitt brukt f.eks. i eldreomsorgen. Hvorvidt Norges investering i French for fremtiden blir lønnsom, vil komme an på hvordan hans videre liv i Norge vil utarte seg. Hvis han kommer seg i jobb og blir skattebetaler, kan jo noe av investeringen bli reddet. Resten må avskrives på konto for markeringskåte politikeres virksomhet.

 

 

8 KOMMENTARER

  1. 1. kompissen hannes blei drept, overlevd itj fengslet
    2. Begge to va leiemordera, eller rettersagt leiesoldata for Norge… derfor e dem løslatt.. HELT greit å drep så leng det e staten som drep…………

    • Du ser noe rødt i en bil. Det for deg til å konkludere med at mannen på bilde er en drapsmann.. Jeg er litt redd for rettsikkerheten, sånn generellt sett, mon tro hva Steven Spielberg kunne klart å få hodet ditt til å innbille seg? Det BØR være tyngre bevis som skal til for å ødelegge folks liv, synes nå jeg..

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR