Vil bare ha norske flagg på 17. mai: Terje raser mot flaggvedtak: Trekker seg fra 17. mai-komiteen

10
4
– Jeg kan ikke være med i denne 17. mai-komiteen når lederen har slike meninger.

– Dette er langt fra det jeg står for, da er det ikke vits at jeg er med på det videre, sier Terje Anthonsen til Østlands-Posten.

Han trekker seg etter en flaggstrid i 17. maikomiteen i Larvik.

Anthonsen hevdet at komiteen hadde vedtatt et forbud mot ikke-norske flagg i 17. mai-toget. Forbudet skal ha kommet da han selv ledet komiteen i årene 2010 og 2011.

Nåværende leder av 17. mai komiteen, Elin Dahling (SV), avviste at det forelå et forbud mot andre flagg. Dagen etter innlegget valgte Anthonsen å trekke seg fra 17. mai-komiteen.

Respekterer valget

Han mener at Dahling vil tillate «alt mellom himmel og jord» i barnetoget i Larvik.

- Jeg kan ikke være med i denne 17. mai komiteen når lederen har slike meninger om 17. mai. Det er grunnen til at jeg ikke kan være med videre. Da får de fortsette som de vil uten meg, sier han.

– Jeg respekterer valget hans, og fikk nettopp vite om det selv. Jeg har egentlig ikke rukket å reflektere mer over det, sier lederen av årets 17- mai-komité, Elin Dahling.

Debatt

Spørsmål om utenlandske flagg i 17. mai-toget er en debatt som flere ganger er dukket opp.

I 2013 ble det kjent at Aspøy skole hadde spurt 17. mai-komiteen i byen om å få bruke noen selvlagede flagg med norsk flagg på den ene siden, og et annet lands flagg på den andre siden.

Debatten rundt saken raste, og Frps stortingskandidat Aina Stenersen sa til Nettavisen at hun får nasjonaldagen ødelagt om hun ser andre flagg enn det norske i 17. mai-toget. Det fikk flere til å reagere.

---------------

Originalartikkel:
https://www.nettavisen.no/nyheter/innenriks/terje-raser-mot-flaggvedtak-trekker-seg-fra-17-mai-komiteen/3423485015.html  |  Foto: Evelina-g

Hjelp oss nå ut til flere lesere med våre innlegg

kr.
Kontakt opplysninger

Kredittkort opplysninger
Denne betalingen er sikret og kryptert via SSL

Faktura opplysninger

Donasjons beløp: kr. 100 Månedlig Donations

10 KOMMENTARER

  1. Det er Norges nasjonaldag og den skal feires med norske flagg. Skulle likt og se om vi dro med oss vårt flagg til andre land og feiret deres nasjonaldag. Såpass respekt for landet man er i må alle kunne vise. Norges nasjonaldag = kun norske flagg !

  2. Kommer du i bursdagsselskap og gratulerer andre enn jubilanten med dagen?? Du har et høl i hue som hjernen din renner ut av! IDIOT!

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR