NRK kutter gravejournalistikk til fordel for sport

27

NRK skal i løpet av høsten redusere bemanningen i Dokumentar- og samfunnsavdelingen med 11 årsverk. Samtidig skal Sporten styrkes med ti årsverk. Det melder Journalisten (og før det: Medier 24).

Det er tre år siden NRK foretok sin forrige snuoperasjon da de reduserte antall årlige Brennpunkt-programmer fra 20 til 16 – blant annet for å finne nye formater de kunne nå ungdommen med.

Dette skriver Rushprint.

Kommentar:

NRK skal altså vinne ungdommen og derfor kutter de ut gravende journalistikk og satser på mer sport. De som fortsatt gidder å slå på kanalen vil undre seg over hvordan det skal bli plass til all den nye sporten blant all den sporten som allerede er der. Men de finner nok en løsning. En metode er naturligvis å kutte det som måtte være igjen av dokumentar og opplysning.

Det spørs om ungdommen er like hjernedød som utviklerne i NRK antar. De som vil ha tom underholdning vil finne den andre steder enn der. Og de som vil ha mer innsikt i en komplisert verden har allerede skjønt at NRK har sviktet dem til fordel for sjuende utgave av «Se maling tørke minutt for minutt». Og de som er ute etter god utenriksdekning har for lengst skjønt at NRKs tilbud bare er forkortede og dårligere versjoner av den USA-propagandaen de finner på CNN, slik som de skandaløse hyllestene til terrororganisasjonen White Helmets.

Det siste grepet fra NRK-ledelsen vil drive enda større skarer av kunnskapssøkende ungdom vekk fra kanalen. Vi skal gjøre vår del av jobben med å gi dem alternativer.

Les også:

Under Lupen: Dagsrevyens Libyadekning

Under lupen: Dagsrevyens Syriadekning

Source: http://steigan.no/

Hjelp oss nå ut til flere lesere med våre innlegg

kr.
Velg betalingsmåte
Kontakt opplysninger

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.
Faktura opplysninger

Donasjons beløp: kr. 100 Månedlig

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her