NRK skal nå kvotere inn ikke-vestlige innvandrere i hver tredje stilling

3

NRKs nye og ambisiøse mangfoldsstrategi sier at én av tre nyansettelser i alle avdelinger, skal ha flerkulturell kompetanse, skriver Medier24.Innen 2021 skal en av tre nyrekrutterte medarbeidere til NRK være innvandrere eller tilhøre en minoritet.

– Vi er på alle mulige vis et flerkulturelt samfunn. Det må speiles i den bemanningen NRK har. Ikke minst også på distriktskontorene, sier distriktsdirektør Grethe Gynnild-Johnsen til Medier24.

Les også: NRK-veteran vil fjerne nasjonalsangen

I følge kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen er målet å speile befolkningen i større grad enn det NRK gjør i dag.

– NRKs ambisjon er å være en raus og mangfoldig fellesarena. Og da må vi være det, sier kringkastingssjefen. – Hvis en stadig større del av befolkingen ikke føler seg inkludert, så blir noe av argumentasjonen for å ha en allmenkringkaster svekket, skriver NRK.

Trainee-program

I 2008 startet NRK rekrutteringsprogrammet FleRe hvor statskanalen hvert år tar inn fem kandidater med flerkulturell bakgrunn, for et ti måneders program med praksis og opplæring.

Siden 2008 har NRK lært opp til sammen 50 flerkulturelle stipendiater gjennom FleRe som har hatt sin base i Østlandssendingen. 20 av disse har per i dag fast jobb i NRK, fem er fortsatt i praksis og fem arbeider i andre mediebedrifter.

Les også: NRK-danseren Julio Kopseng tiltalt for voldtekt av ni kvinner

Blendahvit

Medier24 har pratet med tre unge kvinner med ikke-vestlig bakgrunn som har blitt kvotert inn i NRK.

Nora Ibrahim, Jean Christine Cena og Hina Jalil mener NRK fortsatt lager alt for blendahvite programmer. De trekker blant annet fram den kritikerroste serien Unge Lovende som ikke har noen ikke-vestlige innvandrere i rollebesetningen.

– Vi snakker veldig ofte om innvandreres plass i nyhetssammenheng, og tenker ikke så ofte på underholdning. Der har vi fortsatt en stor jobb å gjøre, sier Nora Ibrahim til Medier 24.

Les også: Jo flere innvandrere – desto færre journalister

Vil endre samfunnet

Distriktsdirektør Grethe Gynnild-Johnsen understreker til Medier24 at de ønsker å endre samfunnet og at dette ikke kommer av seg selv.

– Vi må sette oss et mål, og så må vi jobbe systematisk for å få det til, sier hun.

I mangfoldsplanen understrekes det at det er viktig for NRK at alle medarbeiderne, og ikke minst lederne, øker sin flerkulturelle forståelse, sitt ‘mangfoldsvett’ om man kan si det slik. Bare på den måten kan NRK holde tritt med samfunnsutviklingen.

Som i Norge, også i Sverige

NRKs søsterkanal i Sverige vil ikke være noe dårligere enn NRK, og har således introdusert et politisk korrekt språkhefte for sine journalister der man forklarer hvordan man skal omtale innvandrere og asylsøkere. Blant annet kan man skrive «lyshudet», men ikke «mørkhudet» og «asylsøkere» skal nå omtales som «mennesker på flukt».

Størst kritikk har man imidlertid fått for å omtale ikke-vestlige terrorister med svensk statsborgerskap som «svensker».

SVT var også i hardt vær den siste måneden for å ha ansatt en muslimsk antisemitt som julevert på julaften.

Relatert:

The post NRK skal nå kvotere inn ikke-vestlige innvandrere i hver tredje stilling appeared first on Frieord.

Source: Frieord.no

Norgesavisen.no kan ikke leve på luft og kjærlighet

Kjære leser av Norgesavisen.no,

Norgesavisen.no har nå vært i drift i over 3 år uten en krone i støtte fra det offentlige. Utviklingen av Norgesavisen.no har kostet masse penger, og den daglig driften og markedsføringen koster i sum enda mer.

Norgesavisen.no er en av svært få aviser i Norge som tør publisere politisk ukorrekte saker der andre aviser tier. Mange vil hevde at et demokrati ikke kan fungere uten en fri presse.

Akkurat nå hviler driften av Norgesavisen.no på 1 person. Selv om Norgeavisen.no er etablert av kjærlighet til vårt fedreland, kan ikke avisen overleve på luft og kjærlighet alene. Det er tungt økonomisk og ikke bærekraftig på sikt. Skal Norgesavisen.no overleve, er avisen helt avhengig av din støtte.

Vær snill å gi en donasjon for å holde Norgesavisen.no levende. Og gjerne gi din støtte en gang hver måned.

Tusen takk!

kr.
Velg betalingsmåte
Kontakt opplysninger

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.
Faktura opplysninger

Donasjons beløp: kr. 300 Månedlig

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her