Ny forskningsrapport: – Trofaste har høyere IQ

2
116

Ferske rapporter utarbeidet av forskere fra Japan og Kolombia viser at mennesker med høy intelligens er mer trofaste. Større hensyn til partner og bedre selvkontroll er blant observasjonene.

Bibelen hevder at en gift kvinne er etter loven bundet til sin mann så lenge han lever. Men dersom mannen dør, er hun løst fra loven som bandt henne. (Romerne 7,2.)

Denne holdningen om et varig forhold gjenspeiler intelligente mennesker, mener den kolombianske neurobiologen, Rodolofo Lilinas. Den tidligere NASA-forskeren hevder at menneskets intelligens bygger på emosjoner, hvor kjærlighet er den sterkeste.

- Først kommer emosjonene, deretter rasjonall tankegang. Større evner til medmenneskelighet, lojalitet til partneren og samfunnet kjennetegner intelligente personer. De intelligente har større evner til å endre handlingsmønstre og kontrollere emosjonene sine.

Den delen av hjernen som utvikles først er også en av de eldste. Ifølge forskeren er dette en “lure-hjerne” som likner mer på den hos dyr som er programert med få handlingsmønstre og mye emosjoner.

- Dyrene angriper når de føler seg truet. De handler etter noen få og fast bestemte handlingsmønstre. 

Ikke den eneste

En forskningsrapport utarbeidet av den japanske evolusjonspsykologen, Satoshi Kanazawe, viser at mennesker med høy IQ (106+) verdsetter lojalitet i forhold i større grad. 

Historien viser at forhistoriske mennesker bar preg av en mer dyrisk og instinktiv holdning, deriblant også en liberal seksualmoral, polygami og aggresjon lik den vi ser I dyreverdenen”, skriver nettsiden Aleteia.

Dermed kan det se ut til at liberalismens ideer om et dyrisk menneske med hyppig partnerbytte og liberal seksualmoral får en alvorlig ripe I lakken. Den er simpelthen er for mer tilbakestående mennesker siden monogami viser det høyeste nivået av intelligens ifølge forskerne.

Skribent: Anders Biringvad | Image: curazy / google

Hjelp oss nå ut til flere lesere med våre innlegg

Kr.
Kontakt opplysninger

Kredittkort opplysninger
Denne betalingen er sikret og kryptert via SSL

Faktura opplysninger

Donasjons beløp: Kr. 100

2 KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR