Ny måling: Høyre tilbake 5% fra juni

1
22

Nå svinger enkelte meningsmålingene så kraftig at en får ta de mest dramatiske opp- og nedturene med en stor klype salt. Likevel, en tilbakegang på hele 5% for Høyre på en enkeltmåling fra Ipsos MMI, kan gi signaler om at man ikke skal ta noe for gitt. Så, for dem som nå har tatt et regjeringsskifte for gitt er det på tide å komme seg ut av godstolen.

Høyre får en oppslutning på 27,5 prosent på målingen, som altså er en tilbakegang på 5 % fra juni. Arbeiderpartiet er på denne målingen klart størst med 32,5 prosent, en framgang på 1,3 prosentpoeng (siden juni). SV får 4,3 prosent (-0,1), mens Sp får 4,8 prosent (+0,3).

Frp får 14,8 prosent (+1,5), Venstre 4,8% og KrF 5,1 prosent (-0,3). Miljøpartiet De Grønne får 2,9 prosent (+1,0), Rødt får 1,2 prosent (uendret) og andre partier får til sammen 2,0 prosent (+0,3).

Denne målingen er såvidt spesiell at det er vanskelig å få noe ut av den før en ny måling viser samme tendens. Hva som eventuelt plutselig skulle ha snudd opinionen i en slik retning nå, er en gåte. Vi må nok vente på minst to målinger til for å kunne si noe om eventuelle endringer. For Erna er dette en gavepakke, da akkurat denne målingen hjelper valgmedarbeidere ute i felten til å holde koken helt frem til målstreken. Faren for at flere nå begynner å slakke og slappe av er nemlig reell nok. Resultatet av slik sløvhet kan gi Arbeiderpartiet akkurat den marginen som må til for å sikre fire nye år med Stoltenberg og co.

Arbeiderpartiet kommer trolig til å satse mye på sine allianser med sentrale medier nå, og ikke minst studiodebattene. Høyre er for tiden veldig tilmålt, og kan tape på å gå rundt med silkehansker. Det er veldig mye følelser og vibrasjoner der ute, og nå gjelder det å ikke stramme slipsknuter og sjal for mye til. Fremskrittspartiet må finne frem måter å sno seg forbi de primære politiske motstanderne for partiet, som fortsatt synes å sitte i nyhets- og aktualitetsredkasjonene, i like stor grad som i Arbeiderpartiet. Sosiale medier er fortsatt et betydelig aktivium for dne politiske opposisjonen.

1 kommentar

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR