Onsdag kveld: Putin-Russland tester flyberedskap i Skandinavia

3

Russiske jagerfly har i løpet av onsdag kveld, 23. april, testet ut beredskapsgrad i Sverige, i Norge og stadig mer – Danmark. På russisk side i nord er det  også registrert markert økt russisk militæraktivitet, der en rekke flyøvelser tett opp mot norsk, svensk og finsk luftrom er avviklet i rask rekkefølge. Onsdag kveld er det Skagerak, Danmark og deler av Østersjø-området som har fått føling med russiske jagerfly på meget nærgående streiftokt.

Talsmenn for det danske luftforsvaret forsøker å minimalisere de russiske rekognoseringstoketene, og viser til at dette er noe som Danmark har opplevd flere ganger – i fjor.

I Ukraina er det nå frykt for at Vladimir Putin forsøker å true seg til underhåndengarantier for at Ukraina ikke kommer inn i NATO, og forsikre seg om at USA eller NATO ikke vil gå inn med indirekte støtte til Ukraina dersom russiske styrker rykker inn i Donetsk-provinsen i øst. Teoretisk sett er det nemlig mulig at Putin vil fortsette hardkjøret til en hemmelig avtale er på plass – først bak ukrainernes rygg. Beredskapen er høynet i NATO, i Sverige og ikke minst i Finland. Sent onsdag kveld er også det danske luftforsvaret på vingene for å følge russisk flyaktivitet praktisk talt helt inne i dansk luftrom. Midt oppe i dette er det også dem som nå mener at Putin har en skrue løs.

 

 

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her